Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Den Gyldne Pen 21 er på gaden

Fredag d. 19. januar 2001

Medlemsbladet "Den Gyldne Pen" - udgave nr. 21 siden starten - er på gaden.

Som forsideillustration har vi valgt en tegning af den nye vært på morgen-tv. Det kan jo tiltider være svært at opdage, at tegneserien med Chip og Chap er slut, når morgenværterne - klatøjede - byder velkommen.
Iøvrigt er det en fremragende tegning af en landets førende bladtegnere Jens Julius Hansen, Horsens Folkeblad.

Formand Flemming Thor Madsen har skrevet lederen over temaet "troværdighed".

Bladet indeholder den officielle indkaldelse til generalforsamlingen den 6. marts, og her er det værd at notere, at Hanne Højer inviterer på togtur fra Hovedbanegården i hovedstaden til Odense. Læs nærmere i bladet.

Sidste frist for indstillinger til Årets Sportsjournalist er den 20. februar. I dag er der kommet FIRE indstillinger ialt, og da vi forventer en snes stykker, fordi der er så mange topkvalificerede i vores medlemsflok, undrer det, at der ikke er kommet nye navne på bordet i den sidste uges tid.

Steen Ankerdal og Ulrik Bohse giver en præcis forklaring på priser på rejser og lignende, og vi fastslår, at DS-rejserne i samarbejde med Rejsegalleriet er et tilbud, ikke et påbud til dem, der skal ud til internationale opgaver, hvor vi ofte har kunnet rejse som et hold af danske reportere.

Leif Rasmussen tegner et kærligt portræt af en af de morsomste kolleger i nyere tid, Niels Bastholm. For os, der har været til opgaver, hvor Bastholm har været reporter for JP, har oplevelsen ved at være sammen med Bast næsten overskygget selve begivenheden. Han er en morsom, rar, lille, sød fyr, som vi desværre ser alt for lidt til. Vi er glade for at kunne servere et meget smukt portræt af den lille mand med den rammende rubrik "Bastholm og svampene".
Selv om du ikke kender Bastholm, bør du læse Leif Rasmussens velskrevne artikel - krydret med Carsten Andreasens usædvanligt gode og helhjertede billeder.

Bent Hermansen fortsætter sin serie af artikler fra et langt og virksomt liv i sportens verden. Vi bad Hermansen om at berette om spillernes troværdighed før og nu, og Hermansens pen er stadig sirlig og skarp.

Jens Dresling, Politiken, har velvilligt lånt os sine bedste fotos fra OL i Sydney.

Poul Erik Andersson tegner et portræt af vor mand i Provinsen, denne gang Mogens Jørgensen fra TV 2 Nord.

Hans Jensens placering som formand i Danske Sportsjournalister gennem syv år var banebrydende for vor forening - mere end mange måske husker. Han var en markant formand, der flyttede grænser fra selskabelighed til faglighed. Det var ham, der startede den linie, vi har videreført lige siden, og derfor var det nærliggende at hive Hans Jensen frem, støve ham af og vise, at han er andet end foreningens nuværende revisorsuppleant.

Birger Vogelius har serveret sine bedste skud med fokus på fodboldlandsholdet.

Fra fotograferne har vi også fået sommerens helte fra EM i Holland og Belgien, journalistlandsholdet med 17 mand, store, stærke og brede danske mandfolk, der kan få ethvert udenlandsk landshold til at ryste i bukserne og foretrække, at de havde fået kogalskab frem for at møde dansk fodbolds svar på Hereford Beefstouw.

Poul Erik Andersson fortæller om sin elevtid i 50'erne, da han fik et spark bagi. Nu byder han damerne op til dans i stedet.

John Idorn står sammen med Poul Erik Andersson for, at vi får skrevet foreningens historie videre, og Idorn behandler en gribende artikel om søndagens martyr.
En historie om, at en sportsjournalist møder kl. 7 og går hjem, når han er 67. Hvis han da ikke falder død om over skrivemaskinen forinden. En artikel, der godt kan give stof til eftertanke, selv om historien er af ældre dato.

Steen Ankerdal deltog på DGI-konferencen "Play The Game" og skriver om konferencen i "Miraklet på Vesterbro".

Lars Werge har lavet et spændende interview med David Conn - en kritisk engelsk journalist, som vi kan hente inspiration hos.

Erik Nielsen, Radio Fyn, optræder på Radiosporten, Radio Fyn, og nu dukker han også op på TV, hvis man ikke når at zappe væk forinden. Han er en tjener med mange herrer, og det fortæller han om.

Nekrolog:
Vi bringer en nekrolog over Carl Ettrup, der var DS-formand fra 1950 til 1957.
Efter redaktionens slutning mistede vi to andre og mere nutidige kolleger, Klaus Hansen og Per Høyer Hansen. Vi havde desværre ikke mulighed for at få disse nekrologer med i bladet denne gang, men har dog bragt nekrologerne om de to kolleger, der var aktive til det sidste, her på hjemmesiden. Det er trist, men sandt - vi skal mindes en del afdøde kolleger på generalforsamlingen den 6. marts.

"Den Gyldne Pen", der iøvrigt fik nogle lovord med konkrete kommentarer med på vejen af nu afdøde Per Høyer Hansen under vore samtaler ved EM i sommer, er denne gang på 32 sider.
Bestyrelsen gav dispensation denne gang.
Bladet er ellers budgetteret til 28 sider.