Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Skilsmisse mellem DIF og Sportal

Fredag d. 23. februar 2001

Danmarks Idræts-Forbund har i dag den 23-02-2001, 12:38 udsendt følgende pressemeddelelse:

Samarbejde mellem DIF og Sportal ophører

Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og Sportal A/S er blevet enige om at ophæve en samarbejdsaftale, som siden 1999 har givet Sportal A/S eksklusiv ret til at vise resultater fra dansk idræt på www.sportal.dk.

Ophævelsen af aftalen betyder, at visningen af de mange sportsresultater, som DIF via sit idrætssystem indsamler, og som Sportal har haft en eksklusiv visningsret til, fremover vil blive varetaget af DIF selv. Resultatservicen vil inden for den næste måned blive lagt over på en anden hjemmeside www.infosport.dk, som vil blive drevet af DIF, og som på lidt længere sigt vil blive integreret med DIF’s egen hjemmeside. Sportal har igennem det seneste år bevæget sig over imod en mere redaktionelt drevet sportsportal, og både DIF og Sportal kan således fremover skabe yderligere fokus på hver deres kerneaktivitet.

”Ophævelsen af samarbejdet med Sportal A/S vil således ikke komme vores mange resultatbrugere til skade. Tværtimod vil vi på vores egen hjemmeside kunne prioritere og synliggøre resultatservicen endnu mere, end Sportal har kunnet gøre,” siger DIF’s generalsekretær Karl Chr. Koch. Resultatservicen omfatter årligt over 300.000 kampe fra foreløbig 15 forbund under DIF, og resultatsiderne er blandt de mest viste på internettet. Sidste år blev der vist over 35 millioner sider på Sportal.dk’s resultatservice.

DIF har samtidig indgået en aftale med Ritzau, som sikrer, at der også fremover leveres resultater til Ritzau og dermed til de medier, som benytter sig af Ritzaus resultatservice. DIF’s aftale med Ritzau løber foreløbig frem til 31. december 2001.

Sportal A/S har været glad for samarbejdet med DIF omkring resultatservicen, der har været et vigtigt element på Sportal.dk, men det har beslaglagt væsentlige ressourcer at opretholde servicen. Disse ressourcer ønsker Sportal fremover at anvende på produktion af sportsnyheder og andet sportsindhold. ”Sportals portal i Danmark www.sportal.dk skal have en profil, der ligner Sportals portaler i de øvrige europæiske lande. Samarbejdet med DIF har været værdifuldt for Sportal i de forløbne år, men det rigtige tidspunkt er nu kommet til at koncentrere kræfterne om at styrke den redaktionelle profil og de aktiviteter, der udnytter synergien i det store netværk af websites, som Sportal driver i Europa,” siger direktør i den danske filial af Sportal Per Rasmussen.

Samarbejdet mellem DIF og Sportal A/S ophører pr. 1. marts 2001. Men Sportal vil i en periode fortsat give brugere af www.sportal.dk, adgang til og henvise direkte til resultatservicen på DIF’s hjemmeside.
Med venlig hilsen

Morten Mølholm Hansen
Informationschef

Yderligere oplysninger: Karl Chr. Koch, generalsekretær i DIF, tlf. 43 26 20 03 eller mobiltlf. 40 45 37 30. Per Rasmussen, direktør i Sportal A/S, tlf. 43 26 29 52 eller mobiltlf. 20 42 29 52.Alle henvendelser omkring tekniske spørgsmål skal gå til
webmester@dif.dk. Du kan ikke foretage "besvar afsender"
på denne mail og forvente et svar.

Du kan også løbende holde dig orienteret ved at læse nyheder på DIF´s hjemmeside.

Du kan når som helst framelde dig denne service på DIF´s hjemmeside:
http://www.dif.dk/nyheder/tilmellerfra.asp.

Med venlig hilsen

Danmarks Idræts-Forbund
Informationsafdelingen