Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Rundt om Allan

Torsdag d. 1. marts 2001

En af dansk sportsjournalistisks mest markante klummeskrivere, Allan Pedersen fra Ekstra Bladet, fylder 50 år i dag.
Allan Pedersen har været en del rundt omkring i verden, men har beholdt Odder som base, lige siden han var et større fodboldtalent end barndomsvennen Keld Seneca i drengeårene.
Begge gjorde fodbolden til deres levebrød, men Seneca var en anelse mere bevægelig end Allan, der ødslede et stort talent væk til fordel for journalistikken.

Allan Pedersen var elev på Horsens Folkeblad, først på Odder-redaktionen, senere på sportsredaktionen.
Netop færdiguddannet skiftede han til Jyllands-Posten den 1. oktober 1973.
Det skulle senere vise sig at være en væsentlig forstærkning på begge aviser.

I 1977 drog Allan Pedersen videre til Ekstra Bladet, hvor han har forstået at forene en kontant stil med høj troværdighed og seriøsitet.
Han nærmer sig nu sit 25 års jubilæum som international reporter på Ekstra Bladet, men stadig med Benny-Hansen-jysk blod i sine fodboldårer.
Men uanset hvor han kommer frem i verden, vender han altid med glæde tilbage til hjemmet på Højvænget i Odder, hvor hans grønne fingre har sat deres maskuline aftryk på en meget velholdt have.

Allan Pedersen er dog først og fremmest kendt som en god kollega, der aldrig går af vejen for at give en hjælpende hånd til kolleger. Han er specialist i at overliste de snørklede landeveje rundt om i Europa og de lige så snørklede veje til billetkontorerne. Når han har fået afslag på en pressebillet, kan de magtfulde billetchefer se frem til deres livs helvede, og det er da heller aldrig sket, at Allan Pedersen ikke er kommet ind til en fodboldkamp, hvortil han har været udsendt af sit blad.

Allan Pedersen bærer rundt på en del kælenavne, bl.a. "Slagtermesteren". Et navn, han fik af sin tidligere chef Kurt Thyboe, fordi han kørte i en hvid bil, der lignede en slagterbil.

Allan Pedersen var i mange år gift med borgmesteren i Odder. Det er stadig fru Gerda, der lader sig misbruge af Allans hårde krav om service, især mens han har skulderen i slynge efter sit styrt på de udenlandske skiløjper, men Gerda er ikke længere borgmester i Odder.

Trods den store festdag i dag har Allan Pedersen været udsendt medarbejder til den mislykkede landskamp i Dublin, hvor han har måttet kæmpe sammen med kolleger om at komme ud af det irske vinterhelvede og hjem til kølige Danmark.
Gerda har sat alle 50 lys i lagkagen og er - med risiko for brandfare, når alle lysene tændes - klar til at tage imod sin aldrende gemal, der må klare sig igennem festivitas, måltider og væske med én arm.