Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Forklaringer og undskyldninger

Mandag d. 26. juli 1999

Steen Ankerdal, sportsredaktør for Berlingske Tidende og bl.a. tidligere reporter på TV2, skriver i sin faste klumme "I Brændpunktet":

Så længe TV 2-sporten er på banen, kommer danske cykelryttere ikke til at mangle et medie, som vil lade forklaringerne, undskyldningerne og den mindste tvivl komme dem til gode i dopingsager.
TV 2 følte sig kaldet til med en vis indignation at postulere, at Claus M. Møller blev hængt ud som dopingmisbruger, før han var dømt.
Det er enhvers gode ret at kritisere den procedure om åbenhed og gennemskuelighed i dopingsager, som DIF vedtog sidste år, og som cykellederen Dan Frost i TV 2-studiet sekunderede. Men i betragtning af, at alle medier, også TV 2, har kritiseret bl.a. IOC for lukkethed, sammenspisthed og korruption i større eller mindre grad, så virker indignationen over, at en dopingpositiv cykelrytter behandles ligesom enhver anden idrætsudøver - efter reglerne - temmelig ulogisk.

Der står mere i Berlingske Tidende den 23.7.

Ole Henriksen, redaktionschef på TV2, har givet svar på tiltale i Berlingske Tidende søndag. Han kalder Steen Ankerdal "en stalinistisk sportsredaktør".

Steen Ankerdal holder liv i den samme debat med sin klumme i Berlingske Tidende mandag den 26.7.
Her kalder han sin gamle kollega og gode ven for cykelsportens plastikkirurg - et pudsigt indfald i deres indbyrdes kamp for at overgå hinanden med venskabelige nederdrægtigheder.

Morten Stig Christensen bringer også sin mening om sagen på TV-2 sportens hjemmeside.