Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Elitesportens overdrev

Mandag d. 26. juli 1999

Elitesport er ude på et overdrev, hvor pengene er ved at erstatte den sunde fornuft, for slet ikke at tale om fair konkurrence. Doping inden for cykelsport er nok en grim hurdle, men den virkelige tragedie venter forude.

Det skriver Aktuelt i en leder Lørdag den 24. juli.

Cykelsporten står ikke alene med et betænkeligt og beskidt image. At se på sport generelt i 1999 er nærmest som at se på Oscar Wildes billede af Dorian Gray. På overfladen en smuk, succesfuld ung mand, men når Dorian Gray ser sit eget selvportræt, ser han et forfaldent og stadig mere hæsligt ansigt.

Fodbold: Verdens mest lukrative idræt er fyldt med potentielle skurke. Agenter, klubejere, lykkeriddere, ambitiøse forældre og spillere og grådige massemedier, der alle vil have del af et stadigt voksende kage. Lønningerne til topspillerne er vokset ud over fornuftens rammer og derfor tvinges alle til at spekulere i ulovlige medikamenter.

Boksning: Tænk bare på vor egen Brian Nielsen, der fik lov til at tumle sanseløst rundt i ringen, fordi trænerne og lederne ikke ville miste den fedekalv, de selv har opfostret.

Der står meget mere i Aktuelts leder 24.7.