Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Vigtigt: Regler for fotografer

Mandag d. 21. maj 2001

FOTO-regler

Foranlediget af uheldige episoder ved Peter Schmeichels sidste landskamp, føler DS sig foranlediget til at gentage DBU's retningslinjer for fotografer, der har adgang til banen under landskampe og andre DBU-kampe som Kr. Himmelfartsdags pokalfinale i Parken:

Det er til skade for alle - og giver iøvrigt dårligere billeder til dem, der holder reglerne og bliver uden for linjerne - hvis én eller flere fotografer løber ind på banen, før, under eller en kamp.

Det er ukollegialt over for det flertal, der følger retningslinjerne - og det svækker DS's argumentation over for DBU om forbedringer, såfremt vi ikke overholder allerede indgåede aftaler.

Faktisk prøver både vi og DBU at sikre dagbladsfotograferne så gode arbejdsvilkår som muligt - og derfor vil vi før pokalfinalen mellem AB og Silkeborg gentage, at det ikke er tilladt fotografer at gå på banen efter kampen for at lave nærbilleder af pokal-vindere og tabere.

Det er faktisk med Foreningens velsignelse, at fotografer kan miste akkreditering ved at overtræde "færdselsreglerne" i Parken. Det ville være dybt pinligt for os alle, om vi skulle opleve sådan en situation.

Per Kjærbye - Steen Ankerdal

Her gentages så DBU's retningslinjer:


Emne: Retningslinier for fotografer / TV-crew omkring banen
ved DBU-arrangementer i Parken.


Det er DBUs ønske at sikre fotografer og TV-crew de bedst mulige arbejdsvilkår omkring banen ved unionens arrangementer i Parken. Idet DBU er ansvarlig overfor internationale regler samt lokale sikkerhedsforhold, skal vi bede ovennævnte - også af hensyn til egen sikkerhed - medvirke til at overholde følgende retningslinier:

1
Alle ovennævnte grupper skal bære udleveret fotovest (bib) synligt og yderst på overtøj (helt ned over overkroppen). Eneste undtagelse er eventuelle TV-studieværter.

2
Før holdfotos skal taburetter og andet materiel placeres langs tilskuerhegnet for at give mest
mulig plads omkring midterlinien.

3
Efter holdfotos og lodtrækning skal fotograferne straks indtage deres pladser bag de to mållinier.

4
Placering siddende på taburetter bag mållinierne under begge halvlege.

Såfremt fotografer / TV-crew tilbydes placering langs sidelinien sker dette på baggrund af en individuel aftale mellem DBU og UEFA/FIFA-observatøren (internationale kampe) / dommeren, der til enhver tid kan afvise dette ønske.

Ved placering langs sidelinien må dette kun ske i en linie fra mållinien til og med kanten af straffesparksfeltet og kun på sidelinien ved Carlsberg-tribunen.

5
Ingen gang/løb forbi udskiftningsbænkene under kampen.

6
Ved straffespark: Ingen bevægelse bag målene fra det øjeblik, spilleren har lagt bolden til rette.

7
Fem minutter inden kampen afslutning tillades det fotografer - i et begrænset antal - at søge op langs sidelinien indtil fire/fem meters afstand fra nærmeste spillerbænk at indtage siddende/knælende placering til fotografering af træner ved dommerens sidste fløjt.

Bevægelse op langs sidelinie skal foregå i løb for ikke at genere tilskuere på de første rækker.

DBUs anvisning af placering skal overholdes.

8
Ingen adgang ind på banen på noget tidspunkt hverken før, under eller efter kampen. Heller ikke under eventuelle ceremonier.

En overtrædelse af disse regler vil i henhold til aftale mellem DBU og Danske Sportsjournalister medføre bortvisning samt eventuel karantæne.

Fotografer / TV-crew opfordres til at respektere, at publikum på de forreste rækker, der har betalt for at komme til fodbold, ikke skal generes af stående eller gående fotografer / TV-crew under spillet, hvorfor bevægelse væk fra placeringen som hovedregel ikke tillades.


Med venlig hilsen
DBU Kommunikation