Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Bent Otto Hansen som lyriker

Fredag d. 25. maj 2001Pressemeddelelse / Til LitteraturredaktionenTidligere tv-fodboldkommentator debuterer som lyriker


Digtsamlingen Blindforsøg af journalist Bent Otto Hansen, 56 sider, forlaget Attika, salgspris 100 kr., udkommer mandag 18. Juni 2001


- Jeg har på en måde smidt fodboldstøvlerne, så man kan se mine versefødder, siger den 43-årige tidligere fodboldkommentator på TV 3, journalist Bent Otto Hansen.

Mandag 18. juni 2001 debuterer han som forfatter med digtsamlingen Blindforsøg på forlaget Attika.

De 50 digte handler mest om kærlighed, ensomhed og identitet og spiller med glimt af humor på sprogets dobbelttydighed.

- Jeg fik mit livs store drøm opfyldt i min tid som fodboldkommentator på TV 3 i halvfemserne. Men jeg har altid haft et underfundigt talent for at jonglere med sproget og nu får den side af mig sin første seriøse præsentation, siger han.

De fleste af digtene er i formen korte og i nogle af dem bruges der rim.

- Det handler om sansning, anslag, rytme, pauser og de betydningsfulde mellemrum mellem linierne og følelserne. Jeg destillerer og koger ind, så der ikke er ord, ord og atter ord. Måske er jeg en slags sproglig alkymist – det ville være dejligt – men i udgangspunktet er jeg nok bare en…en skriBent, griner han.

Titeldigtet står også på omslagets bagside og drejer sig både om viden og kærlighed.

- Blindforsøg er videnskabens måde at skaffe sig viden på. I titeldigtet trodser en forelsket person bevidst risikoen og ser direkte på solen - i skikkelse af den elskede – for at nyde synet og for at få viden om den andens følelser. Personen bliver dobbelt blind på grund af udstrålingens styrke og på grund af kærlighed - og betaler på en måde den høje pris med glæde. Blindforsøget lykkedes. Den slags historier har det godt i lyrikkens verden og det har jeg med mit snurrige hovede også, slutter Bent Otto Hansen, der bor alene i en lille lejlighed på Bispebjerg i København NV.
Kontakt Bent Otto Hansen på telefon 2086 4213 eller via mail: bentotto@hansen.dk