Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Danmark vært for "Play The Game" igen i 2002

Søndag d. 3. juni 2001

PLAY THE GAME... SPILLER IGEN

Danmark bliver endnu en gang vært for international idrætsdebat af højeste karat, når mediekonferencen ”Play the game” afholdes i DGI-byen i København 10.-14. november 2002.

Det er Det Internationale Journalistforbund (IFJ), International Sport and Culture Association (ISCA) og netværket Sports Intelligence Unit (SIU) der står bag konferencen, som skal fremme demokrati, ytringsfrihed og kulturel mangfoldighed i idræt og medier verden over.

”Vi vil gøre vores bedste for at skabe nye gennembrud i debatten ved at lægge op til direkte konfrontation mellem nogle af verdensidrættens førende eksperter, mest fremtrædende politikere og skarpeste kritikere,” siger DGI’s redaktør Jens Sejer Andersen, som er koordinator for SIU og tovholder på arrangementet.

I november 2000 samlede ”Play the game” mediefolk og idrætsforskere fra 52 lande med en sådan gennemslagskraft, at DGI’s hovedbestyrelse nu har givet en treårig bevilling på halvanden million kroner til at fortsætte den globale debat.

Arrangørerne frygter ikke at løbe tør for emner:

”Doping er ved at brede sig blandt Europas motionister. EU’s indflydelse i idrætten vokser. Italiens nye leder, Berlusconi, anser de internationale dopingskandaler der udgår fra Italien, for at være et komplot udtænkt af "de røde dommere". IOC får ny formand som står over for et øget pres for demokratiske reformer. Nogle af de største multinationale firmaer omkring eliteidrætten trues af bankerot. FIFA’s ledelse står over for nye, belastende anklager om dyb korruption… bare for at nævne et par eksempler. Endelig er det vigtigt at fastholde et mindre glamourøst emne, nemlig idrættens rolle i udviklingslandene,” siger Jens Sejer Andersen.

I november 2000 skabte flere af talerne overskrifter i medier verden over. Det gjorde italieneren Sandro Donati og hans kompromisløse kamp mod doping, og det gjorde formanden for World Anti-Doping Agency, det fremtrædende IOC-medlem Dick Pound, da han udlagde magtkampen med de store idrætsforbund.

Andre opsigtsvækkende talere var den engelske reporter Andrew Jennings med hans seneste hudfletning af IOC og de tyske redaktører Kistner og Weinreich med stærke anklager om korruption i FIFA, anklager der som nævnt underbygges i disse dage.

Også advarslerne om gen-doping fra Anti-Doping Danmarks formand, den svenske professor Bengt Saltin, bredte sig til en række store vesteuropæiske medier.

Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsens trusler om at fjerne den offentlige støtte til eliteidrætten hvis den bliver for kommerciel, vakte så stærk genlyd at formanden for FIFA, Sepp Blatter, senere sendte ministeren et tre og et halvt sider langt brev om FIFA’s fortræffeligheder.

Samtidig skabte deltagerne en masse kontakter henover lande- og faggrænser. Som en direkte følge af ”Play the game” holdt de kenyanske journalister sidst i april deres egen konference om sport og udvikling – og samlede 125 idrætsledere og mediefolk fra seks afrikanske lande!

Selv om konferencen fortrinsvis er for forskere og mediefolk, kan alle der kan læse engelsk, få glæde af artikler og ekspertoplæg om de kontroversielle emner på www.play-the-game.org som netop er gjort mere brugervenlig.

--------------------

INTERNT TIL REDAKTIONEN:
Vi har netop trykt et engelsksproget ”Play the game”-magazine, en fyldig journalistisk beretning om konferencen i en oversat, udvidet, bearbejdet og smukt udstyret udgave af Ungdom & Idræt nr. 34/2000. Det kan rekvireres for 50 kroner inkl. moms og excl. forsendelse hos Brita Underbjerg, tlf. 79 40 40 63 eller bu@dgi.dk. En gaveidé til kolleger i udlandet?

Hjemmesiden www.play-the-game.org er blevet redesignet og giver let overblik over en række videns-intensive artikler fra konferencerne i 1997 og 2000. Værsgo’ at bruge den som værktøj – og på forhånd tak for enhver hjælp med at gøre linket kendt i Danmark og den vide verden.

Vi har taget kritikken af sidste år deltagerpriser til efterretning og lægger næste år op til at sænke dem 15-20 procent. Men hvis I vil med til konferencen, vil vi opfordre til at indtænke prisen i næste års budget allerede nu. Ved tilmelding i god tid forventer vi en deltagerpris på 8-9.000 kroner inkl. kost, logi og fuld konferencedeltagelse. Særlige rabatter for freelancere og studerende. Tilmeld jer evt. vores nyhedsbrev på www.play-the-game.org for at holde jer opdateret.

Flere oplysninger hos undertegnede,

venlig hilsen

Jens Sejer Andersen

--------------------------------------------------------------------

Jens Sejer Andersen, ansv. redaktør/editor-in-chief

DGI, Postboks 569, DK-7100 Vejle, Denmark

dir. tel. +45 79 40 40 60, fax + 45 79 40 40 84

home +45 75 83 80 82

jsa@dgi.dk