Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Fødselsdag i Bechs boks

Onsdag d. 13. juni 2001

Rasmus Bech, sportsredaktør på Politiken og bestyrelsesmedlem i Danske Sportsjournalister, fylder 50 år på fredag.

Rasmus Bech er en af de største og mest farverige personligheder i dansk sportsjournalistik. Han har markeret sig med sine specielle klummer i "Bechs boks" i Politiken - dels om mandagen, dels når der er specielle anledninger til et vink med en vognstang.

Rasmus Bech har i Danske Sportsjournalister stået som hovedarrangør af flere uddannelseskurser, og han deltog som repræsentant for DS på AIPS-kongressen i Fortaleza i Brasilien i april 2000 og var på talerstolen med skarpe holdninger, bl.a. om Internet-debatten.

I de seneste måneder har han deltaget i planlægningsarbejdet omkring Nordisk Kongres og var med til at skabe et flot arrangement med de førende beslutningstagere i dansk topidræt.


Den glade dreng fra Nykøbing Falster har en af de mest markante penne i dansk sportsjournalistik. Hans skrivestil er karakteristisk, og hans billedsprog overgås kun af komikeren Jan Gintberg.

Han - Rasmus altså - har en særlig evne til at finde skæve vinkler.
Et af hans skæve indfald opstod under VM-slutrunden i Frankrig i 1998.
Alle kæmpede for at få billet til det sydamerikanske brag Brasilien-Chile i Paris.
Rasmus havde billet til kampen, men gav sin billet til en reporter, som til gengæld gav sin livshistorie til Rasmus og Politikens læsere.


Rasmus Bech er selvlært - autodidakt, som han selv ville kalde det - og det fritager unægteligt en del mennesker for et stort ansvar.

Han blev uddannet på Dagbladet i Ringsted i 1973. Før elevtiden var han free lance på københavnske distriktsblade og Ekstra Bladets sport.

Hans journalistiske løbebane:

Lokalreporter på Dagbladet i Haslev til 1977, reporter på Politiken Sport til 1978, redaktionschef på Alt om Sport til 1981, sportsjournalist og siden redaktionschef på Dagbladet i Ringsted til 1985, produktionschef på Weekend-Avisen og redaktionschef på B.T. i tre måneder til 1986, siden på Politiken Sport, hvor han i dag er sportsredaktør og medlem af Politikens redaktionsledelse.

Privat nyder Rasmus tilværelsen sammen med sin kone siden 1973, Kit Dorrit Bech, der er datter af den navnkundige sportsredaktør Axel Alstrup fra Ekstra Bladet, så også gennem familien har Rasmus Bech fået inspiration og et markant modspil til sine holdninger.

Rasmus Bechs tossede indfald går ikke kun ud over læserne i Politiken. De har også ført til, at han har slået sig på motionscykling.

Når han klæder om til de korte bukser, prøver han kræfter med tidligere fyre fra cykelsporten i motionsløb, og efterhånden er der vel kun et stort motionsløb, Rasmus ikke har kørt, nemlig "Tøserunden".

På fredag er Rasmus dog stået af cyklen for en dag. Han har lovet at byde på håndtryk og et smil til kolleger og venner, der lægger vejen forbi Køge, og når man ser på Køges og Herfølges bedrifter på det seneste, skulle der være god grund til at forvente, at det bliver den største fest i Køge i denne sæson.