Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Officiel indvielse i Århus

Onsdag d. 4. juli 2001

Pressemeddelelse fra:

Århus 1900 Atletik/Motion

Stadionrekorden hænger i tynd tråd

Dansk atletiks længdespringshåb, 21-årige John Steffen fra den arrangerende klub Århus 1900, får kam til sit hår ved lørdagens officielle indvielse af Aarhus Idrætsparks nye atletikanlæg. Her kommer John Steffen, der af eksperter er udpeget som manden, som skal aflive Jesper Tørrings mere end 25 år gamle danske rekord på 7.80, til at matche to konkurrenter med personlige rekorder over otte meter.

Matthias Sunneborn, svensk rekordindehaver med 8.21, har i denne sæson allerede været ude på 8.03, hvilket kvalificerer ham til årets verdensmesterskaber i Edmonton, Canada. Den spændstige skåning, der nu er bosat i Stockholm, er også nordisk rekordholder og har siden midten af 90’erne tilhørt verdenseliten.

Det samme kan siges om Richard Duncan, Canada, der i fjor nåede ud på 8.19, og som nu er ankommet til Europa for at lægge flere centimeter til sin personlige rekord. Men i lørdagens længdespringskonkurrence på Århus stadions nyanlagte tilløbsbane kan såvel Sunneborn som Duncan komme ud for en ubehagelig overraskelse fra russeren Alexei Joukov, der i år har været ude på 7.94. Man må så samtidig håbe, at John Steffen lader sig inspirere af det prominente selskab, som Århus Games-arrangørerne har skaffet til Århus.

Uanset rækkefølgen kan det århusianske atletikpublikum se frem til en længdesprings-konkurrence, der både med hensyn til top og bredde vil overgå, hvad der til dato er set i lokal sammenhæng, hvor verdensklasse ikke er hverdagskost.

**************************************************

Kort om åbningen af atletikanlægget på Århus Stadion:

Åbningen består af tre dele:
EM i stafetløb for klubhold med deltagelse af over 300 løbere fra ca. 30 klubber i 14 europæiske lande. Distancerne er fra 4x100 meter til 4x1500 meter. Mesterskabet er et officielt EM under vingerne af det europæke atletikforbund, EAA og det er trejde gang, at det afvikles som sådan. Århus 1900 er forsvarende mestre på 4x400 meter for herrer. Finalerne begynder kl 14.30
Århus Games anno 2001. Den 30 år gamle tradition tages op igen i Århus efter Århus Kommune har renoveret Århus Stadion for 130 mio. kr. Vi begynder blidt med fem øvelser - herunder stangspring for kvinder med Marie B. Rasmussen og kuglestød for mænd med Joachim B. Olsen. Derudover er der diskoskast for mænd, længdespring for mænd og højdespring for kvinder. Århus Games begynder kl. 14.30.
NRGi Stadionløbet - et motionsløb over en gammel dansk mil (7,532 km) med start på det nye anlæg, en flot rute gennem Mindeparken og forbi Marselisborg Slot, inden løberne slutter af med en spurtrunde. Løbet bliver skudt afsted af borgmester Flemming Knudsen kl. 12.00.

Atletiklanlægget bliver åbnet med en festlig og uformel åbningsceremoni med faldskærmsspringere, marimba-toner, indmarch og hundredvis af balloner. Åbningsceremonien begynder kl. 13.40.

Åbningstævnet er støttet af Århus Kommune Magistratens 4. afdeling, IdrætsFonden Danmark samt Scandic Hotellerne, Avis Biludlejning og NRGi - Østjyllands energiforsyning.

Yderligere oplysninger fås på internettet - www.aarhus1900.dk/ecup eller ved henvendelse til stævnekontoret på telefon 814 3203. Sekretariatschef Ole Wejse Svarrer træffes endvidere på mobil 2071 6465.