Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Bestyrelsens svar til Frits Christensen

Mandag d. 30. juli 2001

Steen Ankerdal, bestyrelsens talsmand omkring DBU-sager, har følgende svar til Frits Christensens indlæg under debatforum:

Omkring AIPS-kort og fodbold

Det er da yderst beklageligt, at jeg ikke kan huske Frits Christensens glødende indlæg imod kontingentforhøjelsen på generalforsamlingen i marts.

Det er endnu mere beklageligt, at jeg i svaret på bestyrelsens vegne IKKE forholdt mig til det problem, at Jyllands-Posten nu skal til at anskaffe AIPS-kort til hele eller halve dusin professionelle journalister fra bladets andre redaktioner for at få dækket superligaen.

Hukommelsens ufuldkommenhed håber jeg på tilgivelse for, selvom jeg stadig ikke kan huske, at debatten om kontingentforhøjelsen kørte i det spor, vi nu diskuterer. Hvad Jens Sejer og menneskepengene angår, så var hans argument for kontingentforhøjelsen på de 150 kroner at foreningens aktivitetsniveau skulle holdes, og helst øges, bl.a. på efteruddannelsesområdet. Det stemte et meget stort flertal for. Var der nej-stemmer? Er det organisationstyranni?

Når jeg ikke forholdt til Jyllands-Postens betydelige ekstra-udgift til de professionelle medarbejdere og DJ-medlemmer, JP-sporten løbende bruger til dækning af Superligaen, er forklaringen, at Frits Christensen overhovedet ikke berørte det problem i sit første indlæg. Det handlede alene om ekstra-udgiften til de praktikanter, som aftjener en del af deres praktiktid på sporten.

Det allermest beklagelige vil dog være, om Frits skulle vælge at melde sig ud af Danske Sportsjournalister i protest mod bestyrelsens organisationstyranni.

Især fordi der ikke er tale om organisationstyranni, men om formalisering af en allerede eksisterende aftale om,at adgang til presseboksen ved danske Superliga-kampe sker mod forevisning af DJ-pressekort OG AIPS-kort, og for fotograferne af PF-skilt/kort.

Hvordan Superliga-klubberne vil tackle en situation, hvor Jyllands-Postens sportsredaktør står uden AIPS-kort - og uden det DJ-pressekort, som organisationstyrannerne iøvrigt ikke har taget med i "adgangsbestemmelsen", skal jeg ikke gøre mig klog på.

Jeg har tiltro til, at JP nok skal få dækket sine superliga-kampe, hvis det - Herren forbyde det - skulle gå så galt, at Frits melder sig og sine folk ud af DS.

Men det ville ærlig talt være rigtig skidt for Jyllands-Postens sportsredaktør, for Danske Sportsjournalister og for den frie demokratiske debat, hvis vi ikke var i stand til at finde løsninger på de situationer, hvor det er et problem, at en given journalist ikke skulle kunne dække en superligakamp for sit blad.

Det var vist også, hvad jeg svarede i første omgang - og det ændres ikke af, at Frits Christensen finder det opportunt at varsle udmeldelse, hvis han ikke kan få ændret en praksis, der eksisterede før kontingentforhøjelsen.

PS: Vi diskuterer sagen på førstkommende bestyrelsesmøde den 21. august - men skulle der opstå konkrete problemer inden, medvirker vi gerne til akut løsning for JP, Ritzau og andre medlemmer af DS og DJ - og redaktører med udgivernes pressekort, som jeg selv har endnu.

Det var faktisk kun ved indgangen til Københavns Zoologiske Have, at nogen opdagede forskellen.

Venligst

pbv. Steen Ankerdal