Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Den Gyldne Pen 23

Tirsdag d. 23. oktober 2001

Danske Sportsjournalister har lagt sidste hånd på medlemsbladet "Den Gyldne Pen", nr. 23, der nu er klar til at gå i trykken.

Bladet udkommer i november.

Indholdet:
Forsiden er et smukt billede - her taler vi om den tekniske kvalitet - af den forestående 40 års jubilar Vagn Nielsen fra Ekstra Bladet. Foto: Per Kjærbye.

Flemming Thor Madsen har traditionen tro skrevet lederen, der bl.a. handler om Sorte september og vores udvidede satsning på efteruddannelse.

Poul Sørensen, Kanal 94, har skrevet om de nye tilstande i Danmarks Radio, hvor tv, radio, internet og teksk-tv er blevet et sidestykke til dans på tværs.

Michael Qureshi, ung reporter, der har slået sig ned i London og arbejder for TV3 og B.T., beretter om det lukkede land - de vanskelige arbejdsbetingelser for reporterne og den enorme forskel på at arbejde med engelske fodboldstjerner og danske superligaspillere.

Pia Koppelmann, nyvalgt medlem af vort efteruddannelsesudvalg, tegner et portræt af sportstegner Mik Schack, der selv har bidraget med en tegning og andre illustrationer.

Poul Aage Nielsen, den gamle fighter, der slog sine folder på B.T. for nogle år siden, beretter om, hvordan Provinsens Sportsjournalist Klub og Københavnske Sportsjournalisters Klub blev smeltet sammen til Danske Sportsjournalister i 1964.

Scanpix Nordfoto har hjulpet os med billedet af årets sportsjournalister i Parken den 24. maj, da de overrakte fighterpokalen til Jan Michaelsen.

Lars Poulsen snuppede et interessant billede af Carsten Werge og Ole Bjur på taget af tribunen på Herfølge Stadion, og det er med i det nye blad.

Henry Smith, veteran fra Kalundborg, var elev hos vor tidligere formand Carl Ettrup, der døde sidste år, og han beretter om de gode gamle dage under Ettrups beskyttende vinger.

Vagn Nielsen er årets mand - 60 års fødselsdag og 40 års jubilæum med mindre end fire måneders mellemrum. Det er naturligvis genstand for kærlig behandling i det nye nummer. Hans Chr. Blem optræder for første gang som reporter for "Den Gyldne Pen" - en optræden, vi er ret stolte af og håber at kunne gentage - ikke mindst fordi det er en både morsom, varm og interessant artikel, der er kommet ud af det. Man kan dog sige, at emnet også er taknemmeligt, nemlig dansk sportspresses entertainer gennem 40 år, V.G. Nielsen, der har dækket fem VM-fodbold-slutrunder og seks Olympiske Lege. Bemærk iøvrigt, at Vagn Gert Nielsen har reception den 11. december i anledning af jubilæet.

John Idorn, vor fortræffelige historie-skriver, afslører bemærkelsesværdige detaljer om den mest alsidige sportsjournalist, Danmark har haft til dato, Arnold Richard Nielsen alias Nolle.
Det er historieskrivning, som også kommer vore efterkommere til gode. Uden Idorn havde vi aldrig haft et så indgående kendskab til vore berømte forfædre, som vi får bl.a. om Arnold Richard Nielsen.

Bent Hermansen var klædt om til otium og pensionisttilværelse, men så let slipper han ikke. Den gamle stilist fra JP har hevet den gamle Olympia fra elevtiden på Næstved Tidende ned fra loftet. Fruen har hjulpet ham med at fjerne spindelvævet - fra maskinen altså - og så er det Hermansen, som vi kender ham, som en veloplagt styrtløber hen over tasterne.

Nordisk Kongres i maj er også med i bladet via historiske fotos fra vort besøg på Brøndby Stadion, hvor Per Bjerregaard, Kim Vilfort og Morten Olsen var vore værter.

Poul Erik Andersson slutter sin serie med "Good old days" om, hvordan en vis frk. Andersen pludselig fik stor betydning for hans fremmarch i dansk presse.

Danske Sportsjournalister kvitterer til de aktive og initiativrige bidragydere til både dette og sidste nummer med tre flasker vin, og de udsendes snarest fra vor nye vin-førerbunker.