Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

For mange parasitter

Onsdag d. 25. august 1999

BBC Match of The Day Magazine bringer et helsides interview med den kontroversielle engelske fodboldredaktør Brian Woolnough fra The Sun.
Det hedder bl.a.:

Hvis Brian havde været bokser, ville han have været sværvægter. Stor af bygning og med store kinder og som The Sun´s Nr. 1 fodboldskribent er han en af de mest frygtede figurer på den berømte første række ved pressekonferencer.

- Jeg står tidligt op, uanset hvad jeg har lavet natten før. Jeg er aldrig vågnet med tanken "Pokkers, jeg skal på arbejde". Jeg elsker de store kampe. Jeg elsker fascinationen med at skaffe store historier, og jeg elsker at være med til de store begivenheder.

Telefonen er et livsvigtigt våben for ham.
"Du kan have en dag, hvor du har foretaget 40 telefonsamtaler på seks timer. Næste dag er to telefonsamtaler nok. Det er alt, hvad du behøver. Det handler om at være på rette sted på rette tid. Aldrig være bange for at foretage en enkelt telefonsamtale mere - det kunne være den heldige, siger han.

Hans kontakter er lige fra managers til internationale trænere. Alle folk med informationer.
Glenn Hoddle var tidligere på hans kontaktliste, før han kom på Hoddles sorte liste.
- Han kunne ikke tåle kritik. Han var en meget privat mand i et offentligt job, siger Brian Woolnough.

Tabloidaviserne beskyldes for at fordreje udtalelserne, men det gør Brian Woolnough rasende:
Jeg har forarget mange mennesker, men jeg har aldrig fordrejet deres udtalelser. Tabloidaviserne bliver brugt af klubber og spillere. De elsker det, når de får positiv omtale, og så må de også tage det med, når omtalen er dårlig.

Brian Woolnough ser 130 fodboldkampe hvert år, og han rejser 30.000 miles.
Fodbolden er blevet en 365 dages-industri, og for Brian Woolnough er det blevet et 24 timers job.
Han er 48 år og har arbejdet som journalist i 32 år, siden han startede på den lokale Esher News som 16-årig.

- Døgnet har for få timer, siger han. Konkurrencen er større end nogensinde.

Hans to bedste scoops var, da han afslørede, at Terry Venables ville blive engelsk landstræner, og da han afslørede, at Arsenal ville fyre George Graham.

- I dag er der for mange journalister, der jagter for få historier, siger han. Du må vide, hvad du du´r til her i livet. Jeg har altid været nyhedsjæger. Det er noget, man er født med. Du kan ikke vokse dig ind i dette job.
- Alt for mange journalister er bange for at stille spørgsmål. De lader andre gøre deres arbejde. Hvis du går til en pressekonference, hvor 50 journalister er til stede, er der kun fem, der stiller spørgsmål. Jeg kan ikke fordrage dem, der aldrig spørger. De ved, hvem de er. For mig er de parasitter.

Han langer også ud efter aktørerne og de ansvarlige:
- Alt for mange mennesker er bange for at síge deres mening, beklager han.

Brian Woolnough er også fast inventar på tv-stationen Sky Sports, hvor han har sit eget problem "Hold the back page" - en diskussion blandt fire sportsjournalister, der tager aktuelle emner op med Brian Woolnough som vært og ordstyrer, og så er han fast på søndagens faste fodboldprogram på tre timer fra kl. 10 til 13 (dansk tid), hvor han kommer med skarpe kommentarer om artiklerne i dagens aviser og de aktuelle begivenheder fra lørdagens spillerunde.