Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Allan Margolinsky er død

Søndag d. 4. november 2001

Allan Margolinsky er pludselig død. Han blev kun 52 år.

Allan Margolinsky tog embedseksamen som cand. mag. i 1975 og underviste på Det Frie Gymnasium, men hans store interesse for sport førte ham til Danmarks Idræts Forbund, hvor han blev informationschef i 1980.
I de næste 11 år var han med til at udvikle PR-arbejdet i DIF og udviklede medlemsbladet "Idrætsliv", bl.a. i samarbejde med Nick Horup.
I 1990 var Allan Margolinsky initiativtager til Bonniers-publikationen "TV-Guiden", hvor han var sports- og kulturredaktør frem til 1995.
Siden 1984 har han været forlagsdirektør på Forlaget Carlsen.
Han har også været pressesekretær ved Folkebevægelsen mod EF-Unionen. Det var i den egenskab, han den 16. oktober 1996 skrev en spændende bagsideklumme for fagbladet "Journalisten".
Han skrev bl.a.:
"Ærede kolleger. Er det på chefredaktionel ordre, at I fungerer som propagandister?".
Allan Margolinsky langede også ud efter kolleger i Politiken den 23. marts 2000:
"Journalisters retskrivning er præget af sjuskeri og sproglig afmagt" i en artikel med overskriften "Den nøgne sandhed".
Allan Margolinsky var en mand med sine meningers mod, men han var også en særdeles hyggelig fyr med humoristisk sans. Det oplevede vi ikke mindst under EM-slutrunden i Vesttyskland i 1988, da han var med i gruppen af danske sportsjournalister i Humørbussen.
Æret være hans minde.