Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Hans Chr. Blem fylder 50 år

Mandag d. 10. december 2001

Hans Chr. Blem, sportsreporter på Ekstra Bladet, fylder 50 år på torsdag den 13. december.
I den anledning skriver hans kollega Vagn Nielsen:


HÆNGERØV OG
NUL PRESSEFOLDER

Hans Chr. Blem, tung dreng i sportsjournalisternes brogede flok, bliver 50 år og indbyder til reception, hvor han i dagens anledning vil optræde i Anders And-slips

Mads Christensen, Danmarks største blærerøv med forstand på tøj, ringede forleden aften her til Ekstra Bladets sportsredaktion og spurgte efter Hans Chr. Blem.

- Jeg er i gang med at skrive en reportage om mode-udviklingen i Bulgarien og Albanien, så jeg håber på lidt hjælp fra din kollega, sagde han.

- Hængerøv og bukser uden pressefolder er jo ikke kun mode i de to lande, men også Blem's stil. Nå, men hils den moderigtige - jeg fanger ham senere.

Det var et telefonopkald, der sparkede røv, som de siger i det jyske.

Blem, modemand og ekspert i Anders And-slips og sportsjournalisten, der har gjort det til sin mission i denne sportsgale verden at uddele visitkort til ministre, mellemhandlere, spåkoner, brugtbil-handlere og pølsemænd på alverdens stadions.

Tænk, det er den mand, jeg sidder overfor i det daglige.

Det har jeg gjort i mere end ti år og må erkende, at
venskabet/kammeratskabet et godt stykke efter midnat er til eksamen, for Blem er på det tidspunkt til at brække sig over - og det gør vi så alle sammen på sporten.

Men vi er tålmodige og rare mennesker på EB, så vi tilgiver og ringer ikke før efter 9 næste morgen for at få en undskyldning.

Tykke Blem med Dandy i kæften og brillerne skruet skævt på, når han er i festligt lag og har slukket 'mobileren' og computeren, er en farlig mand, men igen må det konstateres, at han er en påpasselig, omhyggelig og meget vidende kollega, der kun sjældent går over stregen i sine sko, størrelse 38.

Ingen har som Blem rejst verden tyndt og delt sine visitkort ud. Engelske journalister ringer morgen, middag og aften for at høre, hvad nyt der er fra deres eget land. Det er Blem, når han er bedst.

- Svend Nielsen var manden, der gav mig kontakterne i England, så de skal passes, har Blem sagt mange gange. Det gør han så ved at give Ekstra Bladet en telefonregning, som hans gamle sportschef, Carl Johan Albrechtsen ikke kunne ha' gjort ham efter på et værtshus i et muslimsk land.

Blem er god til nyheder. Han lister rundt på tåspidserne og lytter, og i ni ud af ti tilfælde holder de vand. Derfor overvejer vi at give ham stofområder som rosport og svømning.

Det er svært at gøre op, men et godt bud er, at Hans Chr. Blem Larsen fra Ringsted og omegn er den journalist, der har rejst mest i nyere tid.

Landsholdet, Brøndby og engelsk fodbold og så naturligvis All England er hans områder.
Hvorfor han er til All England er i øvrigt en gåde, for nok har han ofte 'fjer på', men det har ikke meget med 'faldskærmstennis' at gøre.

Det er dog fodbolden, der ligger Blem mest på hjertet. Han er dus med alle, og med sine fødder solidt plantet i det socialdemokratiske A-landskab har han oparbejdet et kildenet og en troværdighed, så han i dag må betegnes som en sværvægter i den journalistiske fodboldverden.

Hvordan er han så, denne 50-årige, tunge dreng med det positive sind?

En helvedes god kollega og kammerat. Det er sagt før, men tåler en gentagelse.
Han er hjælpsom, elsker god mad - det kan ses - og erkender, at han endnu ikke er vinkender, derfor smager han på alle flasker for at være sikker i sit næste valg.

Fejl har han selvfølgelig også. Det er brandirriterende, når man sidder på et værtshus, og Blem pludselig er væk. Han kan fanges på 'mobileren' og undskylder sin flugt med, at én mere, så var jeg altså faldet i søvn.

Med årene er hans flugtforsøg blevet hyppigere. Hvorfor er op til læserne at afgøre.

Det er tæt på at være jul. I bogstaveligste forstand.

13. december bliver Blem rigtig rund. og lur mig om føsselaren ikke holder sig til traditionerne og møder op til sin egen reception med sit Anders And-slips eller måske Ekstra Bladsslips, som har været på otte jordomrejser og set verdens værtshuse fra alle vinkler.

Sådan er han nemlig: Gammeldags og med de dyder, som gør, at han aldrig fejler. Det kunne andre godt lære af (forstod du den, Vagn Nielsen).

Nu skal han fejres, og jeg vil gerne føre an og råbe så mange hurra'er, at selv Blem bliver træt af sig selv.

Han har fortjent klap og gaver, og mød endelig frem, for med det liv, han fører, bliver det nok svært at runde det næste, skarpe hjørne.

Som Blem så rigtig har sagt:
- Livet skal leves, hurtigt og godt og helst for bladets penge.
Og så er det, han slutter af med at give et godt råd:
- Ha' det godt - og kør forsigtigt.
Det siger han også til folk uden kørekort, men bliver tilgivet - også af Engell.

PS.
Reception på dagen, torsdag d. 13. december mellem 14 og 17 på hjemmeadressen Ternevej 24, hvor der vil blive serveret lidt varmt og koldt fra NETTO. Det tilrådes at spise godt hjemmefra.

Vagn Nielsen, ven med dagens hovedperson.