Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Pressemøde i badminton

Mandag d. 7. januar 2002

Nyt pointsystem testes ved DM i HaderslevRene damekampe spilles bedst af fem sæt til syv, mens der i de tre andre rækker spilles til niVed DM i Haderslev spilles der bedst af fem sæt til ni i herresingle, mixeddouble og herredouble. I de rene damekampe - damesingle og damedouble - spilles der bedst af fem sæt til syv.

Når de gammelkendte system, hvor der spilles bedst af tre sæt til henholdsvis 15 og 11, ændres skyldes det, at man fra dansk side ønsker at få flere erfaringer med at spille fem sæt til ni end dem man fik ved Copenhagen Masters.

- De asiatiske lande har klart meldt ud, at de ikke ønsker at fortsætte med at spille bedst af fem sæt til syv i de internationale grand prix-turneringer. Fra danske side betragter vi det som et alvorligt tilbageskridt, hvis vi igen skal til at spille bedst af tre sæt til 15, siger DBF-direktør Thomas Lund.

- Hvis vi derfor kan møde op til IBFs årsmøde med statistisk materiale og nogle udtalelser fra spillerne omkring sæt til ni, så har vi et godt alternativ, som måske nok kunne samle flertal i IBF.

Indvendingerne mod at spille til syv har gået på, at sættene blev for korte, og at udfaldene af kampene derfor blev lidt tilfældige. Mange har også ment, at sættene til syv tilgodeser de offensive spillere, og at spillet med de korte sæt simpelthen mister en dimension.

Med fem sæt til ni kombineres de to pointsystemer. Sættene bliver længere og defensivt orienterede spillere har en mulighed for at spille på fysikken samtidig med, at der fortsat bliver flere afgørende situationer i kampene.

- I damesingle har systemet til syv vist sig at fungere fint. Her er der jo tale om, at kampene bliver længere, og derfor har det ikke her været på tale at gøre dem endnu længere. I damedouble har de korte sæt bevirket, at der er kommet mere tempo og dynamik ind i kampene. Da det har været savnet i damedouble, er det oplagt at lade også dem fortsætte med at spille til syv, slutter Thomas Lund.

Beslutningen om benytte DM til at teste de nye pointsystemer blev taget af DBFs hovedbestyrelse på deres møde lørdag 5. januar.Jyske topspillere til pressemøde

Det er lykkedes at få Jyllands Camilla Martin og Peter Gade - alias Tine Høy og Niels Kristian Kaldau - til at være til stede ved pressemødet i Haderslev onsdag 9. januar kl. 14.00. Her vil de sammen med landstræner, Steen Schleicher Pedersen, kommentere DM-lodtrækningen, der for de seedede 3/4- og 5/8-seedede spilleres vedkommende foregår på mødet. Pressemødet, som vi tidligere er sent invitation ud til, foregår i Haderslev Idrætscenter, Stadionvej 5, 6100 Haderslev.Venlig hilsen

Dansk Badminton ForbundTorben Lollike

Informationschef/redaktør

Tlf. 43 26 21 47 - mobil 20 40 98 89

tolo@badminton.dk - www.badminton.dk