Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Kim Agersten vandt sportsfotokonkurrence

Onsdag d. 23. januar 2002

Kim Agersten, DS-medlem, pressefotograf fra Politiken, har vundet Fujis fotokonkurrence med det foto, vi viser her på siden - men også et andet DS-medlem Nils Meilvang nåede helt til tops i Fuji-film-konkurrencen:

FUJIFILM DANMARK PRESS PHOTO AWARDS 2001 / 2002

De 4 vindere:

Nils Meilvang
Fujifilm Danmark Press Photographer 2001 / 2002 - Nyhed

Kim Agersten
Fujifilm Danmark Press Photographer 2001 / 2002 - Sport

Ulrik Jantzen
Fujifilm Danmark Press Photographer 2001 / 2002 - Feature / Reportage

Ulrik Jantzen
Fujifilm Danmark Press Photographer 2001 / 2002 - Travel

Dette års dommere, Niels Hjerrild, Scanpix Danmark, Lars Lindskov, Pressefotografforbundet og Søren Pagter, Danmarks Journalisthøjskole, var meget begejstrede over de billeder, der var indsendt til konkurrencen.

Billederne i år var i en meget høj kvalitet og i et meget varieret udvalg rent emnemæssigt. Der var grafisk klassiske billeder, men også billeder i en ny stil i en anderledes og mere "rå, hard-core" fortælleteknik. Der var billeder fra alle vinkler taget med vidvinkel og tele. Flotte, spændende billeder, der repræsenterede en stor energi og udviste pænt, ordentligt arbejde.

Dommerne havde meget svært ved at vælge i alle kategorierne og var oprigtigt kede af, at der kun kunne være én vinder i hver kategori. De udtrykte flere gange ønske om, at samme billede blev indsendt til flere kategorier, for f.eks. er en nyhed, der er sket i januar, stadig en nyhed og ikke alene et feature/reportage billede.

De mange billeder fra Danmark igen i år vakte dommernes glæde, ligesom de også var glade for at se flere humoristiske billeder end tidligere år.

Nyhed:
"Ground Zero" af Nils Meilvang er et meget flot, grafisk billede, der nærmest leder tankerne hen på scenografien til en film. Det udstråler kraften og omfanget i begivenheden den 11. september, der bliver tydeliggjort af de mange ting oven i hinanden - et fantastisk vellykket farvebillede. Dommerne var endvidere glade for at se teleobjektivet blive brugt igen.

Sport:
Den svenske jockey Michael Richardson bliver smidt af sin hest i det første sving under Dansk Galopderby 2001, og fotografen Kim Agersten har formået at fryse situationen i det helt rigtige øjeblik, hvor forbavselsen står malet i rytterens ansigt, mens græs og støv ikke har lagt sig efter hans styrt. Et meget humoristisk billede, der viser det absurde – still-billedets styrke. Og et eksempel på pressefotografiets styrke i forhold til TV mediet, nemlig fastfrysningen af øjeblikket, der giver nogle helt andre oplevelser billedmæssigt.

Feature / reportage:
Ulrik Jantzen vandt med sit billede "Ætsende ondskab", der viser et eksempel på, hvordan især kvinder (her dog et barn) i Bangladesh bliver overfaldet med syre, ofte af forsmåede bejlere, som hævner sig efter en afvisning. Psykisk og fysisk et mærke for livet - langt ind i sjælen. Man kan høre skriget, når man ser på billedet. En utrolig væsentlig og vedkommende historie, der vækker forargelse og kvalme. Historien bliver fortalt på en overbevisende, ukrukket måde i en meget ligefrem fortællestil. Billedet er klart et af de allerbedste, der var med i konkurrencen, og dommerne var imponeret.

Travel:
Endnu en topplacering til Ulrik Jantzen med billedet i rå fortælle-/dokumentarstil af den blotlagte turist på Ibiza. Fint billede i den bevidst valgte fortælleform.

Det er i år 9. gang, at denne fotokonkurrence finder sted, og antallet af billeder var det højeste til dato (omkring 500), mens antallet af fotografer nåede op på det 3. højeste.

En af vinderne har tidligere haft fornøjelsen - og æren - af at vinde Fujifilm Danmark Press Photo Awards: Nils Meilvang, der vandt i 1995, også dengang i kategorien Nyhed. Alle årets tre vindere er blevet underrettet og vil ved en snarlig præmieoverrækkelse modtage deres gevinster: En håndgribelig præmie og kr. 5.000 pr. vindertitel. To af vinderbillederne er digitale optagelser og de andre to er filmoptagelser.

Alle tre vindere går nu videre til den europæiske finale, der afholdes i Barcelona i dagene den 20. –22. april. De skal hver udarbejde en portfolio på 3 billeder i deres vinderkategori(er), hvoraf deres respektive vinderbillede skal være det ene af de 3. Blandt fotografer fra 22 europæiske lande findes så de 4 internationale vindere, der hver kan se frem til en præmie på €5.000 (ca. kr. 37.000).

Yderligere oplysninger:
Bent Nygaard Larsen eller Marianne Kruse
Fujifilm Danmark A/S, tlf. 45 66 22 44.