Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Krabbes forslag til debat

Fredag d. 22. februar 2002

Bestyrelsen har besluttet at sætte Hans Krabbes forslag til debat på generalforsamlingen i Odense tirsdag den 5. marts kl. 12.00.
Desværre kan Hans Krabbe ikke selv deltage på generalforsamlingen, da han er bortrejst - men for at alle kan forberede sig bedst muligt på, hvad Krabbe selv mener, bringer vi her hans forslag:


Årets bedste danske journalistik om sport.

Ifølge aftale med Tommy Poulsen vil jeg gerne præcisere hvordan man kunne skabe en tradition for at hædre det bedste af hvad danske sportsjournalister kan præstere.

Ideen fik jeg helt konkret, da jeg sent på sommeren læste en Kurt Lassen-reportage fra en FCK-kamp. ”Mesterhak” hed den, og var et meget elegant eksempel på, hvordan en kampreportage også kan laves. Det var i de uger hvor TipsBladet annoncerede heftigt for deres Per Høyer-antologi, og så slog det mig; vi må kunne lavet noget tilsvarende for den bedste hjemlige sportsjournalistik – og ikke nødvendigvis vente med at fremhæve kollegernes kvaliteter til folk ER døde...

I bund og grund at lave tingene om, så vi ikke længere hædrer Årets Sportsjournalist – men Årets Sportsjournalistik...

Jeg forestiller mig at inddele stoffet i en række genrer. For eksempel portrættet, referatet, klummen, den skæve, den tidspressede, baggrunden, reportagen, den dybdeborende. Nyheden, den bedste lokale, etc, etc.

Der skal laves en redaktion, som sagtens kunne bestå af blandt andre mig. Når kolleger i løbet af året falder over noget, som de mener fortjener at komme med, skal det sendes til redaktionen, hvor det bliver bedømt. Slutteligen ender vi med et antal genrer med måske tre artikler i hver. Det kan godt være, at det ikke bliver det store hit år et eller to. Men målet er at skabe en tradition. Det skal være eksklusivt at komme med. Man skal anbefales af andre. Og til sidst skal opbakningen nok komme. Jeg har faktisk fået en del positive henvendelser efter at ideen blev lanceret på hjemmesiden.

Altså, det skal være én gang om året. Det skal være det bedste af det bedste DANSKE. Det skal være begrænset, men godt. Man skal anbefales af andre. Garneret med de bedste pressefotos. Og det hele non-profit.

Ja, jeg ved godt at I sidder som høge og venter på at slå ned på det med pengene. Men hvad med at lade det komme an på en prøve og lade antologien erstattet et af de årlige numre af medlemsbladet? For eksempel årets sidste. Annoncørerne er vel ligeglade med om deres annonce står på en side med AIPS-debat eller en side med en skarp Kurt Lassen-artikel garneret med et flot Morten Juhl-foto. Og modtagerne af bladet ville måske endda blive glædeligt overraskede...

Slår det an – og det er jeg overbevist om, at det kunne – er perspektivet måske endda en lille tryksag i stil med de gamle Fodbold Jul – lige til at smække under juletræet til den målgruppe, der i forvejen holder TipsBladet, læser Politikens tillæg om mandagen, specialmagasinerne om Champions League og andet hardcore stof. De er der, og vil gerne have det ypperste af hvad dansk sportsjournalistik kan præstere som mandelgave. Hvad søren skal man ellers få tiden til at gå med den 24. når ungerne er dejset om og magen tumlet i seng?

Første gang til december 2002 – altså et år fra nu...

Vær lidt friske, for søren. Og mangler der lidt penge, så spar udgiften til pennen til Årets Sportsjournalist. På den her måde får vi hædret en bredere kreds af kolleger. Og ikke mindst kendskabet til, hvad de egentlig går og laver. Hvor mange har for eksempel læst HVAD der gav Broch og Hveisel titlen sidste år? Nej vel... På den her måde kunne noget af det bedste de skrev have fået plads i antologien og være nået ud til ALLE kolleger.

Så det....

Med venlig hilsen

Hans Krabbe, DR Midt & Vest / Radiosporten