Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Hans Krabbes forslag fik positiv modtagelse

Tirsdag d. 5. marts 2002

Hans Krabbe havde fremsendt et forslag til bestyrelsen om
"Årets bedste danske journalistik om sport".
Bestyrelsen valgte at fremlægge forslaget til en fordomsfri debat på generalforsamlingen.
Derfor blev forslaget oplæst af dirigent Jens Højbjerg og lagt ud til debat, uden at bestyrelsen havde givet sin mening om forslaget til kende.

Hans Krabbes forslag lød således:
Ifølge aftale med Tommy Poulsen vil jeg gerne præcisere hvordan man kunne skabe en tradition for at hædre det bedste af hvad danske sportsjournalister kan præstere.

Ideen fik jeg helt konkret, da jeg sent på sommeren læste en Kurt Lassen-reportage fra en FCK-kamp. ”Mesterhak” hed den, og var et meget elegant eksempel på, hvordan en kampreportage også kan laves. Det var i de uger hvor TipsBladet annoncerede heftigt for deres Per Høyer-antologi, og så slog det mig; vi må kunne lavet noget tilsvarende for den bedste hjemlige sportsjournalistik – og ikke nødvendigvis vente med at fremhæve kollegernes kvaliteter til folk ER døde...

I bund og grund at lave tingene om, så vi ikke længere hædrer Årets Sportsjournalist – men Årets Sportsjournalistik...

Jeg forestiller mig at inddele stoffet i en række genrer. For eksempel portrættet, referatet, klummen, den skæve, den tidspressede, baggrunden, reportagen, den dybdeborende. Nyheden, den bedste lokale, etc, etc.

Der skal laves en redaktion, som sagtens kunne bestå af blandt andre mig. Når kolleger i løbet af året falder over noget, som de mener fortjener at komme med, skal det sendes til redaktionen, hvor det bliver bedømt. Slutteligen ender vi med et antal genrer med måske tre artikler i hver. Det kan godt være, at det ikke bliver det store hit år et eller to. Men målet er at skabe en tradition. Det skal være eksklusivt at komme med. Man skal anbefales af andre. Og til sidst skal opbakningen nok komme. Jeg har faktisk fået en del positive henvendelser efter at ideen blev lanceret på hjemmesiden.

Altså, det skal være én gang om året. Det skal være det bedste af det bedste DANSKE. Det skal være begrænset, men godt. Man skal anbefales af andre. Garneret med de bedste pressefotos. Og det hele non-profit.

Ja, jeg ved godt at I sidder som høge og venter på at slå ned på det med pengene. Men hvad med at lade det komme an på en prøve og lade antologien erstattet et af de årlige numre af medlemsbladet? For eksempel årets sidste. Annoncørerne er vel ligeglade med om deres annonce står på en side med AIPS-debat eller en side med en skarp Kurt Lassen-artikel garneret med et flot Morten Juhl-foto. Og modtagerne af bladet ville måske endda blive glædeligt overraskede...

Slår det an – og det er jeg overbevist om, at det kunne – er perspektivet måske endda en lille tryksag i stil med de gamle Fodbold Jul – lige til at smække under juletræet til den målgruppe, der i forvejen holder TipsBladet, læser Politikens tillæg om mandagen, specialmagasinerne om Champions League og andet hardcore stof. De er der, og vil gerne have det ypperste af hvad dansk sportsjournalistik kan præstere som mandelgave. Hvad søren skal man ellers få tiden til at gå med den 24. når ungerne er dejset om og magen tumlet i seng?

Første gang til december 2002 – altså et år fra nu...

Vær lidt friske, for søren. Og mangler der lidt penge, så spar udgiften til pennen til Årets Sportsjournalist. På den her måde får vi hædret en bredere kreds af kolleger. Og ikke mindst kendskabet til, hvad de egentlig går og laver. Hvor mange har for eksempel læst HVAD der gav Broch og Hveisel titlen sidste år? Nej vel... På den her måde kunne noget af det bedste de skrev have fået plads i antologien og være nået ud til ALLE kolleger.

Så det....

Med venlig hilsen

Hans Krabbe, DR Midt & Vest / Radiosporten

Hasn Krabbe er på skiferie og kunne ikke selv deltage i generalforsamlingen.

Jeppe Horskjær, TV3, åbnede debatten og gav udtryk for, at det ville være et interessant årsskrift, der kunne erstatte det ene af de tre årlige medlemsblade.

Flemming Thor Madsen påpegede, at DS ikke vil være med til at droppe hæderen af Årets Sportsjournalist. Debatten handler derfor kun om, hvorvidt vi skal lave et årsblad med de bedste artikler, sagde formanden.

Jørgen Herbert påpegede, at de elektroniske medier var afskåret fra at være med i et årsskrkft, da det handlede om fotos og artikler. Han foreslog bestyrelsen at arbejde videre med idéen, men pegede på, at man kunne sende de bedste artikler ud på DS' hjemmeside.

Niels Christian Niels-Christiansen sagde, at redaktøren havde fået spændetrøje på med de faste sidetal på max. 28 sider, og det ville være for dyrt at udvide bladet ud over de 28 sider. Det er flot og lækkert, men dyrt, sagde æresmedlem Christiansen.

Marco de los Reyes foreslog alternative muligheder for en trykning af et årsskrift/hæfte, da en enkelt artikel ville kunne fylde et normalt medlemsblad på 28 sider.

Jens Hukiær var på linie med bestyrelsen om at fastholde Årets Sportsjournalist, men sagde, at han gerne ville læse årets ypperligste artikler.

Hans Grønfeldt sagde, at det var en kæmpefornøjelse at læse artikler, selv om de ikke længere var aktuelle. Han henviste til Cavling-prisens modtager og artiklerne fra den 11. september. Artikler, der ikke var aktuelle, men meget velskrevne og spændende.

Jørgen Herbert nævnte muligheden for at arbejde sammen med Journalisthøjskolen om projektet.
- Det kan Journalisthøjskolen måske bruge i undervisningen, sagde Herbert.

Birger Vogelius foreslog sidste år at nedlægge medlemsbladet - og gentog sit forslag.
- Disse penge kan bruges bedre, sagde Birger Vogelius.

Jens Højbjerg, dirigent, konkluderede:
- Der er kommet mange positive tilkendegivelser, og forsamlingen har modtaget Hans Krabbes forslag positivt. Debatten kan fortsætte på hjemmesiden, og bestyrelsen må efter denne debat arbejde videre med sagen og have et konkret forslag klar til næste års generalforsamling. Det betyder naturligvis, at det ikke kan blive en realitet i 2002, men i 2003.

Emnet er med på næste bestyrelsesmøde onsdag den 1. maj.