Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Charlotte Pedersen blev årets sportsjournalist

Tirsdag d. 5. marts 2002

For første gang i Danske Sportsjournalisters historie blev navnene på de indstillede kandidater til Årets Sportsjournalist offentliggjort.
Det skete efter et forslag fra Frits Christensen på generalforsamlingen sidste år, og bestyrelsen er enig om, at det kun har været positivt.
Det har givet positive omtaler af kandidaterne, men ingen problemer.
Ialt otte kandidater var indstillet.
Først på bestyrelsesmødet før generalforsamlingen traf bestyrelsen beslutningen om, hvem der skulle være Årets Sportsjournalist.

Valget faldt på Charlotte Pedersen fra Ekstra Bladet.

Bestyrelsen valgte Hanne Højer til at stå for overrækkelsen, da formand Flemming Thor Madsen er arbejdskollega med Charlotte, og da næstformand Steen Ankerdal er Charlottes tidligere chef på Ekstra Bladet.

Hanne Højer er den eneste kvinde, der alene har været årets sportsjournalist. Hun var også med til at blive valgt som Årets Sportsjournalist med Radiosporten, der også havde Lone Pagh på holdet.

Dermed blev Charlotte Pedersen den tredje kvinde, der kunne smykke sig med titlen, men hun er den første Årets Sportsjournalist, der har modtaget hæderen og hyldesten af en kvinde.

Hanne Højer valgte at gøre det lidt anderledes end sine forgængere.
- Tidligere år er uddelingen sket i åndeløs spænding, når navnet er afsløret som afslutningen på hyldesttalen. Jeg vil gerne afsløre navnet først, så både hovedpersonen og alle andre vil kunne glæde sig over de rosende ord, der følger med i stedet for at gætte på navnet.

Årets Sportsjournalist er Charlotte Pedersen fra Ekstra Bladet.

- Charlotte - du får prisen som en anerkendelse af din dækning af det, der hurtigt blev kendt som "Svømmesagen".

- Sagen startede i slutningen af august sidste år, da Lars Kirkegaard fortalte, at han sagde sit job som landstræner op, fordi han var træt af det, han kaldte Jens Glavinds enevældige personalepolitik.

- Det blev starten på den til dato mest alvorlige krise i dansk idræt - en krise, der kulminerede med, at sportschef Jens Glavind og landstræner Michael Andersen måtte trække sig fra deres poster. Men en krise, der endnu ikke er forbi. Spørg bare ledelsen i svømmeforbundet.

- Du afslørede forholdene i toppen af dansk svømning med en klassisk og vedholdende journalistik. Du fik topsvømmere til at stå frem - og forbundet til at gå i defensiven.
Og du fik konkurrenterne til at halse efter i forgæves forsøg på at hægte sig på - og følge trop.
Afslørende og vedholdende journalistik - ikke mindst i kraft af indsigt i sporten og et godt kildenet.

Du tog førertrøjen fra start, og du beholdt den på - som en af de kolleger, der har indstillet dig, har nævnt.
Velskrevne baggrundsartikler, analyser og interviews flød fra din hånd og computer i ugerne efter de første afsløringer.
Du holdt fast i sagen i mange uger på en måde, der i høj grad hægtede os andre af. Fordi du hele tiden var et skridt foran.
Mere end 80 artikler blev det til - og blandt de rosende ord, der går igen i de indstillinger, der er kommet, er ikke mindst, at du har været professionel, stædig og loyal i din dækning. Du har behandlet alle parter fair, og ingen af de involverede har klaget over, at de ikke var citeret korrekt.

Fra en kollega på en konkurrerende avis lyder det:
Det var både en gru og en oplevelse at læse om sagen i Ekstra Bladet. En gru, fordi det var håbløst at hægte sig på. En oplevelse, fordi det var så spændende at få de historier frem, som har ulmet så længe, og som bare ventede på at blive omtalt.

Det var kvalitet.
Det var imponerende.
Det har vakt opmærksomhed i dansk idræt og ikke mindst blandt alle dine kolleger.
Helt igennem et flot stykke arbejde.
Og en Gylden Pen værdig.
Til lykke.