Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

DGI holder FodboldFilmFestival

Torsdag d. 21. marts 2002

København, marts 2002

Pressemeddelelse

DGI FodboldFilmFestival 2002
- Spil, Se og Snak fodbold


Fodbold er vor tids religion, fodbold er spild af tid, fodbold er kultur, fodbold er fredsbevarende - fodbold er det hele.
DGI Storkøbenhavn inviterer til FodboldFilmFestival i DGI-Byen, hvor der i 3 dage både skal spilles, snakkes og ses fodbold i DGI-Byen.

FodboldFilmFestivallen er en ny måde at opleve fodbold på – med appel til fodboldfreaks, der både kan lide at bruge benene og hovedet. Arrangementet vil hæve fodboldspillet op over den enkelte kamps oplevelser, tacklinger, driblinger og scoringer ved at lade den folkelige aktivitet, filmkunsten og debatten mødes.


Åbning af FodboldFilmFestivallen sker onsdag den 27. marts kloken 18.00 hvor bla. skuespilleren Klaus Bondam kommer og fortæller anekdoter om fodbold. Venskabslandskampen mellem Irland og Danmark vises senere denne aften på storskærm i DGI-Byens foyer.
Fredag den 29. marts lukker sognepræsten Flemming Pless og filmen Fever Pitch FodboldFilmFestivallen


Film og foredrag vil under festivallen angribe fodbolden fra forskellige og skæve vinkler:
· Dokumentarfilmen ”Talenterne” vil sammen med Poul Hansen , Farum Boldklub og Mads Øland, Spillerforeningen debattere klubbernes ansvar for drengene, der drømmer om at leve af deres hobby og talent – koste hvad det vil.

· Jimmy Mysander, Brøndby Support, Anders Larsen, FCK FC og Thomas Ilkjær vil debattere fankulturens værdi og betydning for de mange loyale fans, der lever for og med fodboldklubberne. Debatten afsluttes med Spillefilmen ”I.D.”.

· Med freden som mål er overskriften for Anders Levinsens foredrag om, hvordan han har brugt fodbolden som metode til konfliktløsning på Balkan.


Du kan blot møde op til de forskellige Film og Foredrag og nyde filmene, blande dig i debatten og hænge ud med fodboldfolk, som vil have en anderledes fodboldoplevelse.

Se det fulde program på www.fodboldfilmfestival.dk.


Hvis du vil vide mere, kan du kontakte:
Tejs Bautrup. Tlf. 2620 9323. E-mail: tejs@bautrup.dk
Malene Andersen. Tlf. 3386 2861. E-mail: malene.andersen@dgi.dk