Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Tvivl om dansk sportskanal

Fredag d. 24. september 1999

Berlingske Tidende skriver:


Fredag den 24. september 1999


Tvivl om dansk sportskanal


TV-Sport: ViaSat, der står bag TV3 og 3+, har lanceret en ny sportskanal, som skulle gå i luften til nytår. Nu er der tvivl om ViaSat Sports fremtid.

Af Marco de los Reyes

Sportskanalen ViaSat Sport Danmark bliver måske ikke til noget alligevel.
ViaSat står i forvejen bag TV3 og 3+, og den i juni offentliggjorte plan gik ud på, at ViaSat Sport skulle gå i luften til nytår og vise alt den indkøbte sport, som ViaSat har i overskud, og som ikke helt egner sig til de to mere familie-orienterede kanaler. Men i øjeblikket vurderer ledelsen, om den stadig synes, at det er en god idé at starte en ny sportskanal.

"Vi har endnu ikke besluttet, om vi vil, men vi har heller helt besluttet os for, om vi ikke vil," siger Lars Bo Andersen, administrerende direktør i ViaSat.
Går den gratis og reklamefinansierede sportskanal i luften allerede den 1. januar 2000, bliver det dog kun de 400.000 (18 procent) husstande i Danmark, som kan få glæde af ViaSats overskudslager af fodbold, golf, motorløb med mere.

"Det, der skete, var jo, at vi ikke blev stemt ind hos Tele Danmark," fortæller Lars Bo Andersen, og dermed er det 40 procent af Danmarks befolkning, som i hvert fald ikke kan se kanalen før tidligst om to år, når den næste afstemning kommer.

ViaSat har dog fortsat mulighed for at overtale de private antenneforeninger til at gøre plads til sportskanalen, men Lars Bo Andersen gør opmærksom på, at det i så fald kræver lidt benarbejde i marken frem til nytår.
ViaSat Sport vises i øjeblikket i både Norge og Sverige, og får Danmark også glæde af den, bliver der måske mulighed for at følge verdens bedste basketball-spillere, da ViaSat i øjeblikket forhandler om at få lov til vise kampe fra den nordamerikanske NBA-turnering. Dog ikke eksklusivt, da Canal+ også har rettigheder.

"Det er rigtigt nok, vi har en dialog i øjeblikket," fortæller ViaSats sportschef, Jørgen Madsen.

Sportskanalen vil i givet fald også vise en stor portion ishockey. ViaSat har for nylig sikret sig rettighederne til A-VM frem til 2003. Kommer Danmark med til foråret, vil de danske kampe dog nok være tilstrækkelig attraktive til at blive vist på TV3 eller 3+.