Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Tung start på VM

Søndag d. 2. juni 2002

Tung start på VM

De danske reportere har haft en hård og besværlig start på VM-slutrunden i Korea.
Den almindelige akkreditering gik udmærket, men for to af kollegerne var det nærmest et helvede, før problemerne blev løst.
Ivan Gregersen fra Radio 2 brugte to dage på at få sin akkreditering, og Ritzaus Henrik Søe brugte fire timer på at overbevise arrangørerne om, at han havde afløst en sygemeldt Kristian Boye.

De koreanske værter taler ikke meget andet end koreansk, og det giver et hav af problemer.
Også det organisatoriske lader meget tilbage at ønske.
F.eks. skulle parkeringskort til Ulsan hentes i Seoul, og det påførte rejseleder Ulrik Bohse vanvittige problemer, før han fik de P-kort, der ifølge almindelig logik udleveres i pressecentret på spillestedet senest dagen før kampen.

De danske reportere har også haft store sendeproblemer.
Det viser sig, at de direkte linier til data-sending er beregnet til amerikanske telefonforbindelser og ikke til europæiske, og det har været et mareridt for en del europæiske reportere.
Koreanerne kræver ublu priser for ADSL-stik, som de danske reportere har på hotelværelsen i Jinju, men der er nu opstillet ISDN-linier, der kan lejes. Det er dog ikke alle europæiske reportere, der har kunnet sende via disse ISDN-linier.

Bespisningen i pressecentret er også en parodi. Arrangørerne sælger triste sandwiches til skyhøje priser. Der sælges hverken varmt mad eller fortæring, der kan gøre det ud for et måltid, og iøvrigt er de koreanere, der serverer, meget dårlige til engelsk. Otte hedder eighteen og fem hedder fifteen - men bortset fra det - fru kammerherrreinde - så går det godt, så går det godt i Korea.

Vejret er godt, trafikken fungerer fint, og de danske reportere har alle fået mixedzone-kort til den første kamp mod Uruguay. Stemningen i den danske lejr af reportere er fin, og ingen har fået maveonde af den koreanske mad.

Det er imponerende at se de danske reportere boltre sig på de koreanske landeveje. Det ligner danske stifindere, forklædt som reportere.

Senegals sejr over Frankrig har givet de danske reportere panderynker, men den danske sejr over Uruguay har skabt ny stemning i VM-lejren - også hos journalisterne.

VM-turneringen er i gang, og det giver anledning til væddemål. Bl.a. holdt en dansk reporter på, at Saudi Arabien ville slå Tyskland. Det er den slags, der giver anledning til ekstra skarpe bemærkninger og drillerier dagen derpå.


Tommy Poulsen - Ulsan.