Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Henriksens hekserier

Lørdag d. 8. juni 2002

Den 59-årige målmandstræner Jørgen Henriksen var lige til VM-holdet, da DBU's landshold vandt med 5-2 over Journalistlandsholdet på Namhae Sports Park.

Tre af Henriksens redninger var rene hekserier, og han var den store forskel på de to hold.
Jørgen Henriksen nåede kun fem A-landskampe i perioden 1967-72, men han viste i årets kamp i Korea, at han stadig er en af de store keepere i dansk fodbold, selv om han fylder 60 år i næste måned.

Holdene startede således:

DBU:
Jørgen Henriksen - Kim Kristensen, Jim Stjerne Hansen, Allan Poulsen, Lars Berendt - Morten Olsen, Peter Bonde, Michael Laudrup - Peter Gorm Olsen, Frank Haunstrup, Benny Eriksen.

Journalistlandsholdet:
Jesper Caruso - Morten Ankerdal, Andreas Kraul, Niels Jørgen Larsen - Roberto Zacharias, Frederik Lauesen, Ole Bruun, Morten Frich, Henrik Søe - Kim Mikkelsen, Mads Kruse.

- Vælg skyggesiden, sagde Morten Olsen til DBU's anfører Lars Berendt, der trak lod sammen med Andreas Kraul fra Journalistlandsholdet.
- Hvilken skyggeside, sagde Berendt undrende.

Birger Peitersen havde lagt taktikken for journalistlandsholdet efter afbud fra Mads Wehlast, og der var problemer med disciplinen hos begge hold allerede ved fotograferingen.
Morten Olsen og Ivan Gregersen kom dryssende, da alle andre var klar til holdfoto.

Journalistlandsholdet startede kampen i lyntempo og havde to gode chancer til Mads Kruse og Kim Mikkelsen, inden Kim Mikkelsen efter fem minutter headede bolden i mål til 1-0 uden chance for Jørgen Henriksen.

Et par minutter senere blev Journalistlandsholdet slemt svækket, da den fynske fighter Roberto Zacharias måtte udgå med en skade. Det var en gammel skade, der brød op, og dermed var der arbejde til landsholdslæge Mogens Kreutzfeldt.
Senere kom også DBU's Benny Eriksen, tidligere topspiller i ishockey i Frederikshavn, til behandling for en fiberskade i baglåret.

Steffen Dam og Ivan Gregersen kom ind - Kim Mikkelsen var kørt træt på otte minutter og blev af frygt for dehydrering taget ud for at få depoterne fyldt op - i stedet for Mikkelsen og den fynsk-cypriotiske elegantier Zacharias.

Dagens største bifald kom fra de 23 tilskuere - identisk med VM-spillerne - da kokken Per Tøstesen kom på banen efter 12 minutter. Den tidligere Frem-spiller satte omgående sit præg på kampen, og efter 15 minutter udlignede DBU's Mølby-kopi Peter Bonde til 1-1. Jesper Caruso kom lidt for sent ned til Bonde-skuddet.

- Vi skal have tempoet i vejret, råbte Jørgen Henriksen.
- Du tier bare stille, svarede holdkammeraterne.

Peter Bonde fortsatte kanonaden med et brag af et frispark på overliggeren, men på det næste angreb scorede Mads Kruse til 2-1 for presseholdet.

Jesper Caruso gjorde skaden fra det første mål god igen med en god redning på et forsøg fra Frank Haunstrup, men et minut senere gik det galt på et brag af et langskud fra Frem-backen Per Tøstesen, der dermed leverede sin version af kok-soccer.

- Det var mit første mål i 17 år, sagde en træt Tøstesen efter sit drømmemål.

Jesper Caruso fik oprejsning med en god redning på en helflugter fra DBU's et-benede venstrekantspiller Lars Berendt et minut efter, og DBU mente sig snydt for et straffespark mod Michael Laudrup. Den koreanske dommer lignede mange af de elendige dommere ved VM, men han havde pænt dommertøj på, hvor han så end har fået det fra.

Første halvleg sluttede med et godt skud fra Mads Kruse - Henriksen klarede - og et forsøg på overliggeren fra Morten Ankerdal.

Fra anden halvlegs start sendte DBU sin formand Allan Hansen på banen, og han satte straks den koreanske liniedommer på arbejde med et par hårfine off-side-kendelser.

Efter fire minutter scorede den løbestærke politibetjent Peter Olsen, tidligere Gentofte/Vangede, nu næstformand i Ølstykke og træner i klubben, til 3-2.

DBU strammede grebet og lagde pres på pressens hold. Morten Olsen kastede sig ned i en glidende tackling, og midtbanediamanterne Peter Bonde, Morten Olsen og Michael Laudrup styrede slagets gang i den bagende formiddagshede.

Michael Laudrup spillede Frank Haunstrup fri til scoring til 4-2 efter 17 minutter, men i de sidste 10 minutter var det Jørgen Henriksen, der var kampens store profil.

Han klarede et frispark fra Ole Bruun med en flyvende redning, så Thomas Sørensen, Peter Kjær og Jesper Christiansen rystede for deres VM-pladser.

- For dårligt, at han ikke holder sådan én, kommenterede Finn Bøje på sidelinien.

Kim Kristensen slog DBU-sejren fast til 5-2, men Mads Kruse satte Jørgen Henriksen på en tilsvarende prøve efter 53 minutter, og Morten Ankerdal skød på stolpen.
To minutter før tid fik Kim Mikkelsen en kæmpechance, som han misbrugte på det skammeligste to meter fra mål. Jørgen Henriksen var igen flyvende.

Peter Bonde sluttede kampen med en friløber, men Jesper Caruso klarede.

Facit: 5-2 - men hvis DBU havde haft en dårligere målmand end Jørgen Henriksen, var kampen formentlig sluttet 5-5.

Bedst hos DBU var Jørgen Henriksen, Peter Bonde og Michael Laudrup, men også det kompromisløse forsvar med Jim Stjerne Hansen og Allan Poulsen markerede sig solidt, og i front var Peter Olesen konstant i bevægelse trods varmegraderne.

Morten Olsen var taktikkens mester og verbal styrmand på midtbanen, men han trak lidt på det ene ben og holdt sig klogeligt på lang afstand af risikable nærkampe.
DBU sendte Per Tøstesen, Allan Hansen, Søren Schriver, Fritz Hegewald og Eskild Bram Chrestensen på banen som super-subs.

Hos pressen var Ole Bruun (billedet) holdets bedste.
- Jeg har aldrig været med til at vinde en kamp med Journalistlandsholdet og regner heller ikke med, at jeg kommer til at opleve det, konstaterede Tjæreborgs vestjyske elegantier, der bl.a. lavede en tunnel på Benny Eriksen og lavede en Laudrup-specialitet for øjnene af Michael Laudrup himself.

- Det siger noget om, hvor jævnbyrdig kampen var, når DBU's målmand var Man of the Match, sagde presseholdets målmand Jesper Caruso.

Andre gode præstationer blev leveret af Andreas Kraul, Morten Ankerdal og Mads Kruse.

Søren Jensen, Henrik Liniger og Birger Peitersen var også på banen, og Journalistholdet spillede med flyvende udskiftning, så det lignede en svingdør ved sidelinien.

Det var en mere fair kamp end ved VM i Frankrig i 1998, da det endte med to røde kort, ét til hvert hold.

Efter kampen var Søren Jensen vært ved en banket i Namhae, hvor de 38 danske pressefolk ved VM overrakte en fællesgave til rejseleder Ulrik Bohse fra Rejsegalleriet som tak for endnu en fantastisk indsats for de hårdt arbejdende danske pressefolk på en stor opgave i udlandet. Bohse debuterede som rejseleder for sportsjournalisterne i 1989, og han er i bedre form end nogensinde.