Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Velgørenhed

Fredag d. 21. juni 2002

Autografer af stor værdi

En fodbold med signaturer fra Pelé, Raul, brødrene Laudrup, Morten Olsen og andre af sportens store personligheder kan betale for opførelsen af et bibliotek med spil, legemuligheder og andre aktiviteter for analfabeter i Burkina Faso.

En eksklusiv samling af kruseduller, streger og prikker placeret på en fodbold kan skabe en ny tilværelse for en hel landsby i det afrikanske land Burkina Faso. Det forekommer næsten absurd, men det er ikke desto mindre sådan det forholder sig, når VM-finalen fløjtes i gang på næste søndag.
Netop da - 30. juni kl. 13.30 - slutter auktionen over den fodbold, som Politikens Christian Hüttemeier og Niels Hougaard havde med sig hele Vejen til VM. Undervejs på den 20.000 kilometer lange køretur fik ekspeditionens duo lejlighed til at møde og interviewe en række store fodbold- og idrætspersonligheder, der alle kvitterede med en autograf.
Derfor er navnetrækkene fra Pelé, Raul, Butragueno, Brian og Michael Laudrup, Morten Olsen, Srecko Katanec, Kenneth Brylle, Claus Thomsen, IOC-medlem Timothy Fok og adskillige andre celebriteter samlet på en og samme fodbold.
Dette unikke samlerobjekt blev det besluttet at bortauktionere til fordel for Børnefonden - og interessen viste sig straks at være stor. Fra alle egne af landet og fra danskere i udlandet er der blev budt flittigt, således at højeste bud i skrivende stund er 15.500 kroner. I tilgift til den økonomiske håndsrækning til Børnefonden er fodboldproducenten Select trådt til med tilsagn om at give bolde til at værdi svarende til højeste bud, ligesom Hummel supplerer med sportsudstyr for samme beløb.
Penge, bolde og sportstøj vil efter Børnefondens indstilling blive doneret til NIEFO-centret i Dendeogo, der ligger 150 kilometer fra Burkina Faso's hovedstad, Ouagadougou. For et budget på cirka 20.000 kroner kan det lade sig gøre at bygge et bibliotek og aktivitetetscenter helt fra bunden.
Et sådant byggeri vil være en væsentlig brik i indsatsen over for analfabetismen i området, hvor Børnefonden begyndte sit arbejde i 1999. Flere end 80 procent af landets befolkning bor i landsbyer som de fire, der 'deles' om centrets udviklings- og ikke mindst uddannelseshjælp. Det center, som køberen af auktionsbolden altså nærmest egenhændigt finansierer, skal understøtte børnenes almindelige skolegang gennem leg og levere bøger til områdets lærere. Og skulle højeste bud ende over de 20.000 kroner vil pengene blive brugt til tv og andet ekstraudstyr.
Samtidig sikrer Select og Hummel med supplement af bolde og sportstøj den store fodboldinteresse i området. Valget som modtager af auktionsstøtten faldt blandt andet på NEIFO-centret, fordi dets hold i en intern turnering mellem Børnefondens centre sidste år vandt fairplayprisen.
Bud på fodbolden sendes pr. email til auktion@pol.dk.

Højeste bud er foreløbig 15.500 kr. fra Leo R. Petersen, QWERTZ Development, Zürich. Udviklingen kan følges på www.politiken.dk.

Yderligere oplysninger: sportsredaktør Rasmus Bech, 33 47 21 10 / 40 32 70 80