Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Pressemøde før EM i ridning

Mandag d. 5. august 2002


PRESSEMEDDELELSE

15 lande med i ride-EM

EM-presse- og frokostmøde med det danske hold TIRSDAG d. 6. august kl. 12.30 i BERNSTORFFSPARKEN.

51 ryttere fra 15 nationer er med i den kommende uges Europamesterskab i ridebanespringning for ryttere under 21 år, men på startlisten mangler de stærke franske ryttere. Hele holdet er blevet trukket af det franske forbund, fordi de unge ryttere ved et stævne tidligere på sommeren ikke opførte sig ordentligt. Det oplyser Sportsrideklubbens Niels Ulrich Pedersen, der er formand for organisationskomiteen bag EM-stævnet i Bernstorffsparken.
I holdkonkurrencen møder Danmarks kvartet Sverige, Norge, Tyskland, Holland, Belgien, Schweiz, England, Polen og Italien. I den individuelle konkurrence er der desuden ryttere fra Luxembourg, Portugal, Rusland og Østrig. Uden for konkurrence har en rytter fra USA fået lov at stille oo.
Pernille Bak fra Nordsjællands Sports Rideklub overtager den ledige plads på det danske hold i EM, der på torsdag og har hold-finale fredag og individuel finale søndag. Landstræner Bo Kristoffersen har efter weekendens stævner på Vilhelmsborg og i Svendborg udtaget den 18-årige Hørsholm-pige, der til DM for ryttere op til 21 år blev nummer 8 på Revall. Bak afløser klubkammeraten Karina Rie Truelsen, som efter et træningsuheld i tirsdags blev indlagt på Herlev Sygehus med en beskadiget lever. Karina Truelsen har det nu bedre og ventes udskrevet fra hospitalet i den kommende uge, men hun er afskåret fra at ride EM efter uheldet, hvor hun blev kastet af sin hest og trådt i maven.
Det danske i EM i ridebanespring er: Den danske og nordiske mester Tina Lund på Lanthanid, Sarah Møller Pedersen på Topsports Cantor, begge fra Sportsrideklubben. Signe Juhl Koefoed, Nordsjællands SR på Skorpen, Rikke Haastrup, Dalby, på Dane-Vangs Trajana og Pernille Bak, Nordsjællands SR, på Revall.
Bo Kristoffersen udtager efter torsdagens indledende springning de fire ekvipager til fredagens holdfinale.
EM for U21 ryttere TV-transmittreres i uddrag på DK4.
HUSK: Pressemøde tirsdag den 6. AUGUST kl. 12.30 i BERNSTORFFSPARKEN
Venlig hilsen
Steen Ankerdal, EM-pressechef, tlf. 4033 5558