Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Fyraftensmøde med Hans Petersen

Onsdag d. 28. august 2002

Hans Petersen, tidligere chefredaktør på Aarhus Stiftstidende og tidligere cheftræner i AGF, gav de 15 fremmødte en række konkrete eksempler fra sine to måneder i trænerstolen i AGF i sidste sæson.

- Pludselig skulle jeg til at læse om mig selv som træner, men selv om mange forsøgte at fortælle, hvordan jeg var som træner, var der ingen, der ramte plet.

- Jeg var dog imponeret over den artikel, Jens Jørgen Brinch lavede med mig i Tips Bladet. Her kunne jeg virkelig mærke, at han var velforberedt, men jeg undrer mig over, at journalisterne ikke kontaktede nogle af de spillere, jeg havde trænet gennem 15 år, for at få svaret.

- Jeg var også overrasket over, hvor velforberedt medarbejderne på Onside var. De stillede nogle gode spørgsmål.

- Jeg blev kaldt "fodboldteoretiker". Intet er mere forkert. Hvis jeg er noget, er det praktiker. Jeg fatter ikke, at de kunne skrive det.

- Jeg mødte også ondskabsfuldheder, der aldrig burde have været i avisen, bl.a. fra en tidligere kollega, der tog hævn i avisen. Det håber jeg, at alle føler sig for gode til.
- Århus bliver tæt dækket af mange medier, og jeg følte mig kigget over skuldrene hele tiden.

- Jeg oplevede mange banale og ligegyldige spørgsmål, og jeg mener, at kvaliteten af svarene er ligefrem proportional med kvaliteten af spørgsmålene. Hvis jeg får spørgsmål af kvalitet, har jeg lyst til at fortælle noget mere. Spørgsmål må gerne være dybere end om, hvordan vi vil spille på søndag.

Hans Petersen kom ind på konflikten med Marc Rieper omkring fyringen af cheftræner John Stampe.

- Jeg vidste, at man handler irrationelt, når man er i chok, og jeg var glad for, at jeg ikke var 35 år længere, da jeg hørte Marcs udtalelser. Men en gammel kollega på Stiftstidende lærte mig i forbindelse med en skilsmisse, at man aldrig skal sige noget negativt, hverken til sine børn eller til sin eks-kone, og jeg var ikke i tvivl om, hvad jeg skulle svare på Marc Riepers angreb. I det hele taget var jeg aldrig i tvivl om, hvad jeg skulle svare på nogen af de spørgsmål, jeg blev stillet i løbet af de to måneder, jeg var cheftræner i AGF.

Hans Petersen pegede på en usand historie om et trænernavn i AGF og foreslog journalisterne at være mere kritisk over for dem, der selv ringer til sportsredaktionen for at komme i avisen.

Han nævnte, at det lykkedes at holde historien om Jacob Laursen til AGF tæt i 10 dage, mens forhandlingerne stod på.

Omkring spillernes kritiske røster sagde Hans Petersen:
- Spillerne har en forpligtelse over for deres arbejdsgiver. De skal være loyale. Man besudler ikke sin rede.

- Som træner skal man spille med. Det handler om underholdning, og det er vores branche. Det er et hårdt pres at være på, og man bliver altid afsløret på et eller andet tidspunkt, hvis man ikke holder sig til sandheden. Der er altid nogen, der har en eller anden interesse i at få tingene frem. Jeg hader de trænere, der er intetsigende bæster.

Hans Petersen mente, at sportspressen laver for mange historier, men han udtrykte også ønske om, at andre fagområder kunne lære af dette.

- Der er lige så gode historier på kulturområdet. Det handler bare om skuespillere i stedet for fodboldspillere, og jeg har aldrig fattet, hvorfor kulturjournalister ikke dækker kulturen på samme måde, som sportsjournalister dækker sporten, sagde Hans Petersen.

Formanden for uddannelsesudvalget Hanne Højer takkede Hans Petersen for to timer med mange konkrete eksempler og klare holdninger til sportsjournalistik.