Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Håndbold på Viasat Sport

Tirsdag d. 10. september 2002

Verdensklasse-håndbold på Viasat Sport:

Viasat køber tv-rettighederne til den tyske bundesliga i håndbold

Viasat Sport har sikret sig tv-rettighederne til verdens bedste håndboldliga for mænd - nemlig den tyske bundesliga.

13 af de bedste danske spillere spiller i bundesligaen - og det er en af de hårdeste håndboldligaer, Viasat Sport har købt rettighederne til. En lang række verdensstjerner i international håndbold spiller i dag i de tyske klubber og konkurrencen er stenhård både i ligaen og på de forskellige hold.

Danskerne klarer sig glimrende i den tyske turnering - og mange danske tilskuere tager ofte til de store kampe i det tyske. Når eksempelvis Flensborg spiller på hjemmebane, dukker der mindst 500 danskere op for at se danske spillere som Lars Christiansen, Søren Stryger, Lars Krog Jeppesen og Joachim Boldsen udfolde sig. Flensborg-træneren er også dansker - nemlig den gamle landsholdskæmpe Erik Veje Rasmussen. Han står i spidsen for et mandskab, der i år vil gøre alt for endelig at sikre sig et tysk mesterskab i kamp mod bl.a. et hold som THW Kiel med danske Nikolaj Jacobsen og Morten Bjerre.

Tysk herrehåndbold er traditionelt helt fremme i de europæiske turneringer, og Champions League-favoritten i år er THW Kiel. Spillet i de tyske klubber er generelt på et meget højt niveau, og der er garanti for top-underholdning med stopfyldte håndboldhaller og et medlevende publikum hver gang. Det giver - sammen med velproducerede tv-billeder - en helt fantastisk intensitet i alle kampe.

"Viasat Sport viser endnu engang, at vi vil være danskernes foretrukne sportskanal. Vi har sikret os disse rettigheder udfra, at mange danskere interesserer sig meget for den tyske bundesliga i håndbold. I Flensborg var der i lørdags eksempelvis 15 fyldte busser fra Danmark til premierekampen. Og når så mange af de bærende kræfter på det danske landshold også spiller i ligaen, er det logisk for en dansk sportskanal at interessere sig for tv-rettighederne", siger chefen for Viasat Sport, Flemming Kjellerup.

Viasat Sport har premiere på den tyske bundesliga i håndbold onsdag 18. september. Første opgør fra Bundesligaen bliver mellem TV Grossewallstadt og THW Kiel kl. 19.30 på Viasat Sport. Her kan danske seere følge danske spillere som Nikolaj Jakobsen og Morten Bjerre.

Der er i alt 26 spillerunder i ligaen, og Viasat Sport sender fra næste uge en kamp i hver runde.

Yderligere oplysninger hos sportschef Flemming Kjellerup på tlf.: 32 69 99 99.

Med venlig hilsen
Presseafdelingen, Viasat