Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Presseakkreditering til EM i håndbold 2002

Fredag d. 4. oktober 2002

Forberedelserne til EM2002 kører nu i højeste gear, og mange mennesker er involveret. En lang række praktiske detaljer er ved at komme på plads, og der bliver holdt mange møder med forskellige parter, der er involveret i arrangementet.

PRESSE AKKREDITERING

Der er kommet en del ansøgninger om presseakkreditering fra journalister og fotografer over hele Europa.

Den 30. september var status 55 akkrediteringsansøgninger fra 10 nationer. Med en deadline den 9. oktober kan det undre, at der endnu ikke er akkrediteret sportsjournalister fra Østrig, Rusland, Spanien, Ukraine, Tjekkiet og Hviderusland.

Vi forventer mange ansøgninger op til fristen den 9. oktober.

Tilstrømningen af pressefolk ventes at blive ganske stor, og vi kan ikke garantere akkreditering efter ansøgningsfristen!! Det skyldes bl.a., at vi gerne vil sikre de bedste mulige arbejdsbetingelser for de, der har akkrediteret sig rettidigt.

Så husk venligst akkrediteringsfristen er 9. oktober.

Gennemgang af hallerne

Dansk TV2 er 'host-broadcaster' med hensyn til TV-produktionen fra EM2002, og produktionslederne har netop været rundt på de tre spillesteder for at gennemgå faciliteterne sammen med bl.a. brandinspektører og sikkerhedsorganisationen.

Ved gennemgangen blev det sikret, at TV kan placere udstyr både udenfor hallerne og inde i hallerne uden at påvirke de sikkerhedsmæssige forhold som eksempelvis flugtveje i tilfælde af brand.

Pressecentre

Forberedelserne til at tage mod pressen i forbindelse med EM er i fuld gang. Der bliver tre store pressecentre som udgangspunkt for journalisters og fotografers arbejde i Århus, Farum og Helsinge.

I Århus hvor både pulje B med bl.a. hjemmeholdet og pulje D spiller indledende runde, og hvor der desuden spilles både mellemrunde og de afsluttende kampe indrettes et pressecenter i den tilstødende idrætshal på 1125 kvadratmeter.

I Farum indrettes en lidt mindre idrætssal til pressecenter, og i Helsinge benyttes en badmintonhal.

I pressecentrene bliver der ud over arbejdspladser til journalisterne også et afsnit til pressekonferencer samt et afslapningsområde med transmission af samtlige kampe fra de øvrige spillesteder. Dertil kommer naturligvis de tekniske faciliteter med kopiering, telefoner, bredbåndslinjer og adgang til internet-computere.

Forberedelseskampe

Der er fuld gang i forberedelserne til EM rundt omkring i Europa.

Den sidste uge i september har en række landshold ligget i træningslejre og spillet kampe. Bl.a. Tyskland har annonceret træningslejr, og der blev spillet om det åbne skandinaviske mesterskab i Norge med Norge som vinder foran Sverige, Danmark og Jugoslavien.

I Danmark afvikles e-Boks Challenge 2002 den 25.-27. oktober som en slags generalprøve på EM. Her deltager foruden Danmark også Rusland, Jugoslavien og Tyskland.

I samme periode fra 22.-27. oktober spilles i Holland 'Lucardi Cup' med deltagelse af Holland, Rumænien, Tjekkiet, Slovakiet, Hviderusland og Kroatien.

Dermed er i alt otte EM-deltagere samlet ved de to turneringer, og desuden har Norge besøg af Slovenien. De to hold mødes i tre kampe.

Billetsalg

Billetsalget er gået meget hurtigt efter åbningen den 16. september. Danmarks kampe i Århus blev udsolgt i løbet af få timer. Der har også vist sig stor interesse for Norges kampe i Farum, og billetsalget går fint til de øvrige kampe.

Specialarrangementer

I Århus bliver der holdt flere specialarrangementer bl.a. VIP-arrangementer på Meeting Point (til daglig 'Basecamp') i det centrale Århus tæt ved banegården. Basecamp er et nyåbnet eventsted i Århus drevet af den landskendte kok, Rene Knudsen.

Basecamp er indrettet i en fredet bygning, der tidligere har rummet centralværksted for tog, og det er placeret i et område med flere kulturinstitutioner. I forbindelse med EM hedder stedet 'Meeting Point, hvor der bl.a. vil blive opstillet storskærm.

Dansk Håndbold Forbund ser frem til og forventer sig meget af samarbejdet med det nye eventsted i Århus.

Dopingaftale

Dansk Håndbold Forbund har indgået aftale med Anti Doping Danmark, som er et samarbejde mellem Kulturministeriet, flere danske idrætsorganisationer og eliteidræts organisationen Team Danmark.

Anti Doping Danmark er godkendt til at udtage dopingprøver og har ansvar for transporten til det IOC-accredited laboratory, Aker sykehus, Seksjon for dopinganalyse i Oslo i Norge.

Sikkerhed

Det er besluttet, at alle tilskuere som led i sikkerheden på spillestederne skal gennem elektroniske sluser/detektorer ved indgangene til hallerne.

Sluserne vil blive bemandet med professionelle kontrollører, som er vant til at løse den slags opgaver ved store arrangementer.

Læge

I alle hallerne vil der under EM være både læge og samarittere tilstede for at hjælpe publikum og andre, der måtte have behov for dette.

Det er desuden besluttet, at der skal være en ambulance tilstede ved hallerne under kampene, både for at spillere og evt. sygdomstilfælde eller uheld blandt publikum kan blive behandlet bedst muligt og hurtigst muligt.