Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Engelsk pokalfodbold på Viasat Sport

Tirsdag d. 22. oktober 2002

ENGELSK FODBOLD ... NU PÅ VIASAT SPORT

Første kamp:

Tirsdag den 5. november kl. 20.40

Wigan Athletic - Manchester City

Viasat Sport har købt rettighederne til den engelske Liga Cup, så nu får de danske seere igen engelsk topfodbold på skærmen. Alle de store hold deltager i pokalturneringen, hvis endelige vinder ryger direkte i UEFA-Cup'en. Viasat Sport går ind i turneringens tredje runde, som faktisk udgør 1/16-finalerne. Turneringen løber over hele vinterperioden med finale den 2. marts 2003.

"Det er englænderne, der har opfundet pokalfodbolden, og det er i England, de mest intense kampe spilles. Viasat Sport ser frem til at give fans af engelsk fodbold en masse store oplevelser her i vinter," siger Kim Poder, administrerende direktør for Viasat A/S. "Med den engelske Liga Cup får Viasat Sport endnu en stor og flot brik til fodbold-puslespillet. Med den spanske Primera Division, den hollandske Æresdivision, EM-kvalifikationen og kampene fra Champions League handler det faktisk om at få plads i sendefladen til al den herlige internationale fodbold."

"Vi er glade for at kunne præsentere Peter Schmeichel på skærmen igen, nu hvor han ikke optræder i de landskampe, vi sender. I det hele taget glæder vi os til at følge danskerklubben Manchester City i kamp i Liga Cup'en", fortsætter Kim Poder, der henviser til, at klubbens træner Kevin Keegan har hentet både Niclas Jensen og Mikkel Bischoff til klubben samt den 19-årige Kevin Stuhr-Ellegaard fra Farum Boldklub, som den krøllede tidligere Liverpool-syver har kaldt "The Next Peter Scmeichel". Mikkel Bischoff, som City købte hos AB, sad på bænken mod Crewe i Liga Cup'ens anden runde, hvor City stillede op i stærkeste opstilling. Han debuterede mod Blackburn Rovers, i øvrigt de forsvarende Liga Cup-mestre, men har stadig sin anden optræden hos de lyseblå tilgode.

Helt tilbage i 1872 spillede man på The Kennington Oval i London fodboldhistoriens første pokalfinale. Engelsk pokalfodbold er en mytisk verden fuld af historiske opgør, en verden som alle fodboldfans har et personligt forhold til. Det er således på et meget traditionsrigt område, at Viasat Sport nu skal til at gøre sig gældende, og det er noget, man ser frem til på kanalen, hvor engelsk fodbold længe har stået højt på ønskelisten.

Kampen den 5. november spilles på Wigan Athletics helt nye og topmoderne JJB Stadium, som kan prale med Europas lækreste bane, en blanding af naturligt græs og kunstgræs. Wigan er formstærke og ligger i øjeblikket i toppen af 2. division. De har i de sidste år været med lige ved og næsten i oprykningskampene, en af disse var mod netop Manchester City, der i 98-99 var på kort visit i den tredjebedste liga.

Tirsdag d. 5. november kl. 20.40
Engelsk Liga Cup: Wigan - Manchester City

Onsdag d. 6. november kl. 21.00
Engelsk Liga Cup: Burnley - TottenhamMed venlig hilsen

Presseafdelingen ● Viasat, TV3, 3+, Viasat Sport ● Direkte: +45 77 30 55 30, mobil: +45 40 57 97 15

Yderligere oplysninger kan fås hos TV3 direktør Kim Poder på tlf: 77 30 55 00. Eller sportschef Flemming Kjellerup på tlf: 32 69 99 99.