Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Volleyball på Viasat Sport

Fredag d. 13. december 2002


VOLLEYBALL PÅ VIASAT SPORT:

FØLG BÅDE KVINDERNES OG MÆNDENES POKALFINALER PÅ TIRSDAG

Viasat Sport tirsdag 17. december kl. 18.25: DHG ODENSE - HOLTE IF (K)

Viasat Sport tirsdag 17. december kl. 22.55: HIK AALBORG - HOLTE IF (M)

Den danske sportskanal Viasat Sport kan på tirsdag byde seerne på begge pokalfinaler i dansk volleyball.

Vi lægger ud med kvindernes pokalfinale i volleyball, der er et møde mellem to af de mest vindende klubber gennem de seneste sæsoner. På den ene side af nettet står Holte IF, mens DHG Odense tager plads på den anden side. Netop odenseanerne fik deres helt store gennembrud med en pokaltriumf i 1998 efter mange år som den evige toer. Og i 2000 og 2001 gentog DHG succesen. Også Holte har taget rigeligt for sig af pokaler. Første finalesejr var i 1987, og siden er pokalen kommet yderligere syv gange i hus - senest i 1999.

I denne sæson er Holte IF kommet bedst fra start i ligaen, og har ikke tabt en eneste match. I pokalturneringens semifinale var holdet dog rystet, men vandt alligevel 3-2 over HIK Aalborg. DHG Odense slog i semifinalen Rosenlund med de overbevisende cifre 3-0. Der er dog ingen tvivl om, at Holte i årets udgave af pokalfinalen stiller op som storfavorit. Med stærke kort som landsholdsspillerne Mette Flügge og Bettina Mortensen i staben bliver Holte IF således svære at stoppe. Og de regerende pokalmestre og ligamestre fra DHG Odense med rutinerede Dorthe Larsen som kaptajn kan godt forberede sig på, at et tronskifte kan være på vej i dansk volley.

Hos mændene står årets pokalfinale mellem HIK Aalborg og Holte IF: Et sandt giganternes møde. De seneste fire år er pokalen endt i Aalborg og nordjyderne er dermed det næstmest vindende pokalhold. De overgås faktisk kun af netop Holte IF, der har 13 mesterskaber i alt. Pokalfinalen 2002 er dermed et helt åbent opgør, selvom Holte må siges at være en smule svækket efter salget af landsholdsspilleren Jonas Napier til portugisiske Benfica. Holte har dog andre strenge at spille på, heriblandt landsholdsspillerne Peter Halling og Nikolaj Jensen. HIK Aalborg kan også byde på en fornem buket af landsholdsspillere - blandt andre Jesper Villadsen samt brødrene og Mikkel og Jesper Vestergaard.

Holte nåede finalen efter semifinalegevinst på 3-1 over DHG Odense. HIK Aalborg var ude i et sandt drama, før finalepladsen var sikret. Den endelige sejr i semifinalen mod Skovbakken blev på knappe 3-2.

Begge pokalfinaler spilles i Århus Stadionhal. Begge pokalfinaler kommenteres af Christian Thelin.

Yderligere information kan fås hos Viasat Sports Casper Hjorth på tlf: 32 69 99 99

Med venlig hilsen
Presseafdelingen
Viasat/TV3
3+, TV1000, TV1000 Cinema, Viasat Sport
Direkte:        +45 77 30 55 30
Mobil:  +45 40 57 97 15