Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Politiken lyver - tilsyneladende

Søndag d. 31. oktober 1999

Sportsredaktør Bech skriver i sin søndagsboks i Politiken, at Berlingske Tidende har købt tidligere Divisionsforeningsformand Hans Bjerg-Pedersen ikke blot til at skrive i avisen, men også til at holde mund i andre organer. Eksempelvis det for den højeste oplysning og ikke mindst den højeste selvretfærdighed og bedreviden, der for tiden med mellemrum trykkes på Rådhuspladsen..
Da afsnittet i kommentaren er citeret her på Nyhedssiden, og ikke i debat-departementet, føler de borgerlige ord fra Pilestræde også her.
Det turde være trængt ind - selv i tænkeboksen på Køge Torv, at Hans Bjerg ikke er en mand, der kan købes til at holde mund. Det er faktisk en fornærmelse mod HBPs integritet, at Politikens sportsredaktør mener, at Berlingske Tidende, de facto mig som sportsredaktør, har givet sin fodboldpolitiske ekspert-kommentator mundkurv på.
Derfor må jeg kort replicere, at Politikens sportsredaktør lyver - tilsyneladende.
Han har ikke skygge af belæg, eller dokumentation, for sin påstand, som han som en sand Politiken-karklud tørrer af i tilføjelsen, TILSYNELADENDE.
En enkelt opringning til den berlingske konkurrent ville have klargjort de faktisk forhold .- og den ville have været i overensstemmelse med de elementære journalistiske grundbegreber Politiken altid har så travlt med at belære og docere andre i.
At Politiken ikke kan fatte, at en kommentator ved en avis, ikke også kommenterer samme emne i en eller flere andre, konkurrerende aviser, siger vel mere om navlebeskuelsen på Rådhuspladsen end købelysten i Pilestræde. Hans Bjerg er ikke længere fodboldpolitiker eller offentlig i nogen sammenhæng, der "forpligter" ham til at stille op for Politiken eller som helst anden avis. At han henviser til, at det, han har at sige om givne fodboldpolitiske forhold, kan læses i Berlingske Tidende, turde være udtryk for almindelig anstændighed og loyalitet i forhold til det blad, han er tilknyttet. Det handler faktisk ikke om de penge, som Bechs Boks er fyldt med denne første søndag i vintertiden.
Steen Ankerdal, sportsredaktør Berlingske Tidende