Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Otte kandidater til Årets Sportsjournalist

Torsdag d. 16. januar 2003

Danske Sportsjournalisters bestyrelse har godkendt følgende otte indstillinger til valget som "Årets Sportsjournalist":

Ulrik Jønsson, TV2, indstillet for sit tv-program om Jason Watt, der blev bragt torsdag den 24. oktober.

Carsten Werge, TV3 og Viasat Sport, for det nye debatprogram "Det'r bare fodbold" - et nyskabende program på en nystartet kanal. Han indstilles for at give plads til samtalen, diskussionen, grinet, alvoren og menigmands mening.

Henrik Brandt, Jyllands-Posten, for serien om motion, sundhed, idræt og den manglende bevægelses betydning for folkesundheden. Henrik Brandt har tidligere været valgt som årets sportsjournalist, men DS har lavet en klar definition for valget af Årets Sportsjournalist, og Henrik Brandt kan dermed blive den første, der - på egen hånd - bliver valgt som Årets Sportsjournalist to gange.

Christian Thye Petersen/Kasper Steenbach for bogen om FC København "Spillet om FCK", der udkom i april 2002. For omfattende og kompliceret research, omsat til en velfortalt og sammenfattende historie om landets mest medieovervågede fodboldbutik.

Hans Krabbe/Henrik Liniger, Danmarks Radio, for deres dækning af VM i fodbold i Korea og Japan, for højt sprogligt niveau, indsigt, grundighed og radiofonisk talent og professionelt arbejde.

Søren Moehrdel, sportsredaktør på Holbæk Amts Venstreblad, er en glimrende skribent, der behersker reportagen, analysen og de skæve vinkler. Han er en glimrende skribent med bid og humor. Han har en speciel evne til at lave læsværdige referater fra danmarksserie- og serie 1 kampe.

Jens Seier Andersen, DGI, for sit initiativ til at arrangere og videreudvikle den internationalt respekterede "Play the Game".

Jakob Priess Sørensen, B.T., for "Farum-sagen". Han har dækket Farum-sagen sammen med Morten Pihl, men Morten Pihl kan ikke indstilles, da han ikke er medlem af DS. Jakob Priess Sørensen er dermed indstillet for sin del af arbejdet.

Fristen for indstillinger udløb den 10. januar, og der er ikke mulighed for at vælge andre end disse otte indstillede kandidater.

Danske Sportsjournalisters syv bestyrelsesmedlemmer træffer den endelige afgørelse på et bestyrelsesmøde den 20. februar kl. 10.30, men Årets Sportsjournalist afsløres på generalforsamlingen tirsdag den 4. marts på KB's anlæg på Frederiksberg.