Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Dødsfald

Fredag d. 31. januar 2003

Et af vore kære medlemmer Erik Alexander, der altid var god for en frisk bemærkning på generalforsamlingen, og som har levet et begivenhedsrigt liv, døde i går efter længere tids kamp mod en uhelbredelig sygdom. Han blev kun 65 år.

Erik Alexander, der blev født den 24. november 1937 i København, startede på Social-Demokraten den 1. juni 1956.
Herfra kom han til Sønderjyden i 1957, videre til Nordsjællands Socialdemokrat i 1958, B.T. i 1959, og han blev redaktionschef for Aller og Lindström i 1973, Redaktionssekretær på Se og Hør i 1978, inden han i 1981 kom til Ude og Hjemme, hvor han arbejdede til sin død.

I sportsjournalistkredse huskes Erik Alexander også som Mogens Palles første pressechef - et job, han passede gennem næsten 20 år - og som nævnt fra de årlige generalforsamlinger, hvor han viste sin slagfærdighed og sin uforlignelige humor.

Finn Paske havde den store glæde at dele kontor med Erik Alexander på Ude og Hjemme de sidste 12 år, og Paske påpeger, at Alexander tilhørte den muntre generation.

- Erik var "Natklubbens sidste gæst", men desværre er der ikke mange af hans type tilbage i branchen i dag. Og det er det blevet lidt kedeligere af, siger Finn Paske.

Da Erik Alexander rundede 60 år i november 1997, skrev Berlingske Tidende:

- I 13 år var han en alsidig reporter på B.T., hvor han afslørede Frimurernes hemmelige verden og afdækkede fremmedarbejdernes alvorlige vanskeligheder. Han maskerede sig som tyrker i en måned og levede sammen med de mennesker, vi selv havde bedt om at komme til Danmark for at påtage sig de job, danskerne ikke ville have.

Erik Alexander var med til at stifte Sportsjournalisternes Golfklub, og han var klubbens formand i flere år.