Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Frank With fejres i dag

Onsdag d. 19. februar 2003

Frank With har 25 års jubilæum

Journalist Frank With kunne den 13. februar fejre 25 års jubilæum i DR, men på grund af All England-turneringen, hvor Frank With har været fast mand i 30 år, holdes receptionen først i dag - onsdag den 19. februar kl. 15-17 - på DR-sporten.


Henrik Brandt, Franks nærmeste chef gennem 15 af de 25 år, skriver:

Det er en af dansk sportspresses absolut tunge drenge, som runder et skarpt hjørne som medarbejder - eller rettelig reporter - i Danmarks Radio.

I 25 år har Frank With på en særlig engageret, medrivende og medlevende facon formidlet toppen af danske sportspræstationer til lytterne og seerne fra såvel de hjemlige sportsarenaer som fra verdens største sportsarrangementer... Lytterne nævnt først, fordi Frank efter et lille tiår som tv-reporter i slutningen af 80erne flyttede med Radiosporten ind i Radiohuset, da datidens mantra var en deling af medierne og Frank lod sig friste af nye og spændende udfordringer på toppen af lydbølgerne.

Frank, født og opvokset på Falster, begyndte sin journalistiske karriere som elev i Fredericia i
1966 og blev to år senere sportsredaktør på Jyske Tidende i Kolding.

Endnu et par år senere gik turen videre til Berlingske Tidende, som havde fået øje på den unge reporters skarpe næse for nyheder.

Her oplevede den ambitiøse og udfarende sportsreporter historiens længste dagbladsstrejke, de 144 dage, i 1977, inden han gjorde sin entre i Danmarks Radio - indfanget på grund af hans netop udtalte fornemmelse for nyheder og dertil store indsigt i badmintonsporten.

Det er også typisk for Franks vedholdenhed og stædighed, at han i næste måned kan holde et andet lille jubilæum, når han for 30. gang skal dække badmintonsportens All England-turnering.

Dermed har vi fat i en anden og særlig karakteregenskab hos jubilaren - Franks nærmest uudslukkelige engagement og oprigtige kærlighed til sporten - og til den sportsudøver, der satser sig selv for at yde sit ypperste og dermed også gi alle os andre en spektakulær oplevelse - en situation, som Frank lever sig så voldsomt ind i, at han gerne skælder ud på en badminton-dommer, hvis denne skaber tvivl om sin kendelse, så det forstyrrer Franks reportage. Som det skete, da Camilla Martin blev verdensmester. - Dumme dommer, du ødelægger min reportage, skældte den engagerede
Frank ..!

Når Frank skal interviewe sportsudøveren i de hektiske minutter efter en kamp, indfanger han ofte personen ved at tage ham om skulderen.

Dette er en smart måde at fastholde sit ”offer” på, så det ikke løber sin vej, men også et ægte billede på den jovialitet og varme, som er en stor del af Frank.

Frank er sandt at sige en guttermand, en god kammerat og kollega og ikke at glemme et menneske med en høj moral og stor retfærdighedssans.

Derhjemme er Lene en tryg base og trofast støtte, der med en enkelt undtagelse har opgivet at holde trit med sin mands hæsblæsende fritidsudfoldelser under åben himmel. Når det gælder golfsporten, lader de sig begge udfordre i naturskønne omgivelser på Falster, hvor de også har deres
andet hjem lige ned til stranddiget i Marielyst.

Frank sidder ikke stille længe af gangen - helst på farten med reportertasken over skulderen og ude i det fri, og sådan glæder vi os til at opleve dig mange år endnu.

Et stort til lykke med 25 sprudlende år i DR.