Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Jens-Carl Kristensen fylder 70 år i dag

Søndag d. 2. marts 2003

Jens-Carl Kristensen, tidligere sportsredaktør på Berlingske Tidende, tidligere landsholdsspiller i fodbold fra AB og prof-spiller i fransk fodbold, fylder 70 år i dag.
Fødselsdagen fejres under private former.

Jens-Carl blev født på Frederiksberg. Han tog en handelsuddannelse i ØK, inden den 21. januar 1959 blev ansat hos UPI.
Han kom til Aktuelt den 15. september 1960, videre til Ekstra Bladet den 1. juli 1972 og skiftede til Berlingske Tidende den 1. september 1978. Her var han en meget markant sportsredaktør med markante meninger i sine mange klummer.
Den 1. september 1995 blev han free lance journalist og har bl.a. været kommentator på Eurosport.

Jens-Carl har skrevet bøgerne "Gentleman Chris" om Christian Christensen, "Europa Cup'en", "Købt ubeset" om KB'eren Ole Sørensen og "666 spørgsmål og svar om sport", den sidste sammen med John Njor.

Jens-Carl var medlem af Danske Sportsjournalisters bestyrelse i 1990, og han var også med i direktionen på "Humørbussen" under EM-turen til Tyskland i 1988. En pressetur, der var langt sjovere end de danske resultater i samme turnering.

Hans uforlignelige humor fornægter sig ikke, bl.a. var han med til en planlagt joke mod Sepp Piontek under turen til Malta i februar 1999, da Sepp optrådte som en tordensky over for pressen.
Jens-Carl var også pressens repræsentant i DBU's 100 års jubilæumsudvalg fra 1986 til 1989.