Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

RM: Tennis

Onsdag d. 5. marts 2003

P R E S S E M E D D E L E L S E
OFFICIELLE NYHEDER FRA DANSK TENNIS FORBUND


--------------------------------------------------------------------------------
Davis Cup-bruttotruppen til kampen mod
Tunesien udtaget

- De to unge wild card-modtagere i Copenhagen Open, Rasmus Nørby og Frederik L. Nielsen, udtaget til bruttotruppen for første gang

Der er nu kun få uger til Danmark møder Tunesien på hjemmebane i 1.runde i Davis Cup'ens Euro/Afrikanske Zone II. Kampen er blevet placeret i Hillerød Tennisklub og finder sted i weekenden 4. - 6. april. Nu meddeler Kaptajn Michael Tauson, at bruttotruppen på 5 spillere er udtaget til den vigtige 1.rundekamp. Nettotruppen udtages 17.marts, og senest på denne dato bliver én af de 5 spillere siet fra, så truppen udgøres af 4 spillere.

I bruttotruppen er to spillere, der er udtaget for første gang. Det er de to wild card-modtagere i Copenhagen Open, Rasmus Nørby og Frederik L. Nielsen, der begge fik deres ATP-debut i sidste uge. Derudover er Kenneth Carlsen, Kristian Pless og Jonathan Printzlau udtaget.

Herunder bruttotruppen:

Navn - Alder - Klub - ATP-rank, Entry (single/double) - ATP-Champions Race
Carlsen, Kenneth - 29 år - KB - 61/1162 - 83
Pless, Kristian - 22 år - KB - 93/378 - 94
Nielsen Løchte, Frederik - 19 år - Lyngby - 833/996 - 174
Nørby, Rasmus - 20 år - Farum - 882/1560 - 174
Printzlau, Jonathan - 25 år - KB - 1333/1560 - Ingen CR-rangering

Om Danmark i Davis Cup 2003
Danmark befinder sig som nævnt ovenfor i 2003 i Euro/Afrikanske Zone II, der består af i alt 16 hold. Danmark er 5.seedet, og møder Tunesien i 1.runde i Hillerød Tennisklub 4.-6.april. Vinder Danmark over Tunesien, venter i semifinalen enten Ghana eller Slovenien, og uanset hvem af de to nationer det bliver, har Danmark igen hjemmebanefordelen. Kampen vil finde sted 11.-13.juli, og det er endnu ikke besluttet, hvor i Danmark kampen bliver placeret.

Vinder Davis Cup-holdet over enten Ghana eller Slovenien, er Danmark klar til oprykningsfinalen 19.-21.september. Den kamp gælder en plads i Euro/Afrikanske Zone I i 2004 - niveauet lige under World Group, der er den fineste række. I oprykningsfinalen venter sandsynligvis enten topseedede Portugal eller 7.seedede Sydafrika. Taber Danmark i 1.runde mod Tunesien, venter enten Ghana eller Slovenien i en kamp, ligeledes 11.-13.juli, om forblivelse i Euro/Afrikanske Zone II. Læs mere om Davis Cup på det officielle site: www.daviscup.com

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, kan kaptajn Michael Tauson kontaktes på tlf: (+45) 23 73 41 82. Undertegnede kan som vanligt kontaktes på nedenstående nummer.

Med venlig hilsen
Dansk Tennis Forbund

Jakob Boye-Møller
Pressechef
Tlf: (+45) 40 33 44 50

Læs dine tennisnyheder på: www.tennismagasinet.net
Læs alt om DTF på: www.dtftennis.dk