Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Ib Pilegaard fylder 60 år på fredag

Tirsdag d. 11. marts 2003

Ib Pilegaard, B.T.'s sportsmand i Århus, fylder 60 år på fredag.

Af Tommy Poulsen

Når man taler om Ib Pilegaard, føler man, at han har været med i dansk sportsjournalistik altid.
Den lune Grindsted-knægt kom på Vestkysten i 1960, Politiken i Odense i 1963, tilbage til Vestkysten den 1. marts 1965 - og den 1. juni 1965 kom han på B.T.

I starten arbejdede han på Esbjerg-redaktionen, samtidig med at han var holdkammerat med de suveræne danmarksmestre fra 1961, 62, 63 og 65 - og pokalvindere fra 1964.
Ib Pilegaard var selv en lovende angriber, og han fik en del kampe på EfB's bedste hold, hvor han var udset som afløser for landsholdsspilleren Carl Bertelsen.

Mortons manager Hal Stewart, der var kendt for sin store interesse for danske fodboldspillere, var lun på den lynhurtige bomber fra Esbjerg - men det blev B.T. og ikke Morton, der løb med Ibbermand's underskrift på en kontrakt.

Da EfB vandt det danske mesterskab i 1965, var Ib ikke manden, der skød titlen hjem til Vestjylland - men manden, der skulle dække bedriften i B.T.

I 1967 skiftede Ib Pilegaard til B.T. i Odense, og det betød samtidig et klubskifte til Næsby.
Fem år senere skiftede han til Århus - og her har han overlevet både Thorkild Simonsen og Flemming Knudsen som borgmestre.

I flere år var han sammen med Torben Blom den udsendte medarbejder til landskampene. Hans debut fandt sted i 1968, da Danmark tabte 1-0 ude mod Tjekkoslovakiet.

Ib Pilegaard har dækket fem VM-slutrunder i 1974, 1978, 1982, 1986 og 1990, og han har bevæget sig på de bonede gulve i selskab med Franz Beckenbauer, Pelé og andre store personligheder.

I flere år havde Ib Pilegaard sin egen brevkasse i B.T., og i februar 2000 fortalte han detaljeret om sine holdninger i almindelighed og om brevkassen i særdeleshed i "Den Gyldne Pen".

Ib Pilegaards kendetegn som reporter er, at han altid er gået efter at have sin egen historie. Mens hele flokken af journalister har gået gåsegang efter den samme historie, er Ib trådt ud af flokken og har fundet en eller anden "skæv" historie.
For dem, der var med i Mexico, står historien om rotten på hotellet i Queretaro uforglemmeligt - jeg ved ikke, om det er rotten eller Ibs historie, man husker bedst, men "something was rotten in the state of Mexico" den dag, Ib kom forbi.

Ib Pilegaard har flyttet boldøjet fra motionskampene i Solbjerg til landets golfbaner, og han har tromlet adskillige baner med sit handicap.

Ib Pilegaard går over i historien som reporteren, der nægtede at flytte til København - men som fandt en niche som en utrættelig sportsjournalist i Provinsen. Og så skal det jo ikke komme ham til skade, at han også er en forbandet god kollega...