Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Jens Højbjerg har fået nyt job - som spinhjemmehjælper

Fredag d. 14. marts 2003

PRESSEMEDDELELSE


Sundhedsborgmester Inger Marie Bruun-Vierø får
kendt tv-vært som ”spin-hjemmehjælper”

Mandag den 31. marts tiltræder tv-journalisten Jens Harder Højbjerg som pressekonsulent i Sundhedsforvaltningen i Københavns Kommune. Han kommer fra en stilling i TV-Byen som redaktør og vært på DR Sporten.

- I de seneste år har jeg interesseret mig stadigt mere for samarbejdet mellem presse og beslutningstagere – og haft lyst til at læsse mine 15 års erfaringer som journalist over på den anden side af bordet, siger Jens Harder Højbjerg.
- Og netop i Danmarks største og mest dagsordensættende Sundhedsforvaltning er mulighederne for at arbejde med det journalistiske fag enorme. Der er masser af gode succes-historier i det daglige arbejde med Københavns ældre, der næsten skriger på at blive opdaget og fortalt. Og rent fagligt er det også spændende, når det en sjælden gang går galt – når ordet ”skandale” finder vej til formiddagsbladenes forsider. Så på den vis har Sundhedsforvaltningen alt hvad jeg journalistisk kan ønske mig.

Sundhedsborgmester Inger Marie Bruun-Vierø (R) ser frem til at Sundhedsforvaltningen med ansættelsen styrker kommunikationen såvel eksternt som internt.
- Det hører med til at drive en moderne virksomhed at have fokus på kommunikationen mellem virksomhed og borgere – og ledelse og medarbejdere. Og lige som vi i øvrigt arbejder hårdt på at få Sundhedsforvaltningen gearet til at være effektiv og handlekraftig, så vil vi med ansættelsen af Jens Harder Højbjerg som pressekonsulent forhåbentligt opnå, at vores informationspolitik følger med, siger Inger Marie Bruun-Vierø.

Sundhedsforvaltningen er i øjeblikket i færd med at ændre sin organisation – noget af en opgave taget i betragtning at forvaltningen har et budget på ca. 5 milliarder kroner og beskæftiger dét der svarer til ca. 10.000 fuldtidsansatte. Og netop i den proces er det vigtigt for Sundhedsforvaltningen at få informeret hurtigt og præcist.

Både Jens Harder Højbjergs tidligere og kommende job handler om at få de rigtige historier fortalt på den rigtige måde, men frem over glæder han sig til at skifte sit meget synlige tv-arbejde ud med arbejdet i baggrunden.
- Nogle af mine venner har spurgt mig om jeg skal være ”spin-doctor” for Sundhedsborgmester Inger Marie Bruun-Vierø. Men svaret er nej. Jeg skal arbejde for hele Sundhedsforvaltningen – også for de mange mennesker, der i det daglige yder en kæmpe indsats i eksempelvis ældreplejen. Så hvis jeg skal spindes ind i en fin titel, må det være ”spin-hjemmehjælper”.Yderligere oplysninger:
Sundhedsborgmester Inger Marie Bruun-Vierø. Telefon 33 66 23 80.
Administrerende direktør Bo Andersen, Telefon 33 66 23 85
Kontorchef Susanne Boch Waldorff 33 66 23 86
Pressekonsulent Jens Harder Højbjerg, 40 11 19 11

Fakta:
Københavns Kommune
Sundhedsforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

Jens Harder Højbjerg:
Født 19. april 1963.
Matematisk-fysisk student Aalborghus Statsgymnasium 1981
Studerende, Danmarks Journalisthøjskole 1985-1989
Journalist-praktikant, Ugebladet Ingeniøren og TV-Kulturafdelingen og TV-Sporten, Danmarks Radio 1986-88
Reporter og vært, B&U-afdelingen, Danmarks Radio (TV) 1989-91
Reporter, vært og redaktør, DR Sporten 1991-95
Reporter, Ekstra Bladet 1996
Redaktør og vært, TV2/Nord 1996-97
Selvstændig/freelance med firmaet PressHarder 1997 -
Redaktionschef, TV3-Sporten 1998-1999
Redaktør og vært, Danmarks Radio, DR Nyheder og Sport, 2001- 2003

Gift med forfatter og journalist Rushy Rashid Højbjerg.
Har sammen Adam på knapt to år.