Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Tophåndbold på DR

Mandag d. 31. marts 2003

Tophåndbold de næste weekender på DR1
DR1

Tophåndbold de næste weekender på DR1

Der bliver masser af håndbold i verdensklasse, når DR1 i denne og næste weekend sender Slagelse, Viborg og Koldings semifinaler i henholdsvis EHF Cup’en, Champions League og Europa Cup’en for pokalvindere.Den danske dominans i europæisk kvindhåndbold betyder, at de to kommende weekender står i tophåndboldens tegn på DR. DR1 sender nemlig direkte, når Slagelse, Viborg og Koldings kvinder skal forsvare de danske farver i tre forskellige europæiske semifinaler. Seerne kan glæde sig til masser af nervepirrende håndbolddrama.

Viborg - Zaporoshje lørdag 5. april, kl. 19.00
DR1 lægger ud lørdag aften med første EHF Cup semifinale direkte fra det store Farum Arena, hvor Slagelse har valgt at spille kampen for at få endnu flere tilskuere til at bakke op om holdet. Hjemmeholdet skal forsøge at skabe et godt udgangspunkt før returkampen. Anja Andersen regner Motor Zaporoshje som den stærkeste modstander i det tilbageværende EHF Cup-felt, så hele Slagelse FH sukkede, da ukrainerne kom op af hatten ved lodtrækningen. Men med GOG som undtagelsen der bekræfter reglen har Slagelse hidtil tromlet al modstand ned i EHF Cup'en, og sjællænderne må finde sig i at være storfavoritter til den samlede sejr.

GOG - FCK Håndbold, søndag 6. april, kl. 14.30
Ind imellem de mange europæiske semifinaler, bliver der også lejlighed til at følge FCK’s håndboldherrer mod GOG. FCK har vist pæn fremgang i de seneste kampe, men når københavnerne i eftermiddag løber ind i Gudme-Hallerne, er det som klare underdogs. GOG virker fokuseret og klar til slutspillet på det helt rigtige tidspunkt, mens FCK Håndbolds rolle er udspillet. Fynboerne kæmper for at slutte grundspillet på førstepladsen og få direkte adgang til næste sæsons Champions League-gruppespil.

Valencia - Viborg, søndag 6. april, kl. 16.15
Ulrik Wilbeks Viborg-hold kommer på en hård opgave mod Spaniens bedste kvindehåndboldhold, El Osito L'Eliana Valencia, der råder over den russiske verdensklassespiller Natalya Morskova. For Viborg handler denne kamp først og fremmest om at sikre sig det bedst mulige udgangspunkt inden returkampen om en uge i Viborg.

Kolding - Spartak Kiev, lørdag 12. april, kl. 13.30
KIF Koldings håndboldkvinder kan i eftermiddag spille sig til holdets største triumf nogensinde, nemlig finalen i Europa Cup'en for pokalvindere. Det kræver samlet sejr over Spartak Kiev, verdens mest vindende klubhold med 13 triumfer i mesterholdenes Europa Cup i 70'erne og 80'erne. Spartak Kiev anno 2003 er knap så frygtindgydende, men efter en stribe sæsoner på vågeblus er den ukrainske klub atter på fremmarch.

Viborg - Valencia, søndag 13. april, kl. 16.15
Viborg Stadionhal er uden tvivl stopfyldt, når det grønblusede hjemmehold skal forsøge at rydde den sidste hindring af vejen i jagten på Champions League finalen. De på alle måder skrappe spanske gæster fra El Osito L'Eliana i Valencia er gamle kendinge, der næsten garanterer for spænding og drama. Hvem husker ikke Natalia Morskovas 17 dommedagshug i Champions League finalen i 1997?, da Viborg blev løbet over ende. Eller træner Christina Mayo's voldsomme temperament, der ikke lader Ulrik Wilbeks ditto meget efter.

Holger Rasmussen og Per Skårup sidder klar bag mikrofonen den førstkommende weekend mens Jan Harkamp og Leif Mikkelsen tager over weekenden efter.


Yderligere oplysninger kan fås hos:
Christian Rask
tlf. 3520 4051 / 2169 0703
mail: chra@dr.dk
TV Presse

eller redaktør Jan Rosendal, tlf: 3520 4940