Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Referat fra bestyrelsesmødet i dag

Onsdag d. 8. december 1999

Danske Sportsjournalister har i dag holdt bestyrelsesmøde i vort nye klubhus i hjertet af København.

Beslutninger:

Generalforsamlingen er flyttet til fredag den 17. marts kl. 14.00 i DGI-byen.

Millenium-festen er flyttet til fredag den 17. marts kl. 18.30 på Færgen Sjælland.

Poul Erik Andersson har lavet et fint oplæg til festen. Vi skal lige have fundet en mellemting mellem Elton John og Sussi og Leo til at underholde og lignende småting. Så sender vi hele projektet med menu, tilmelding, hotelmuligheder og lignende ud på hjemmesiden.

Den oprindelige dato var den 10. marts, men badmintonfolket klagede sin nød, fordi der er All England samtidig, og da der også var DM i boksning i den pågældende weekend, valgte vi at efterkomme ønskerne og flytte både generalforsamling og Millenium-fest til fredag den 17. marts.

OBS: Der venter badminton-journalisterne et alvorligt efterspil, hvis de ikke kommer til festen!

Steen Ankerdal arbejder med hotelrabatter til glæde for kolleger fra nær og fjern og har forskellige møder i de kommende dage.

Jeppe Lodberg fra Dagbladet har fået tildelt vor ekstra-akkreditering til De Olympiske Lege i Sydney.

Bestyrelsen havde en principiel drøftelse omkring de nye "Internet-sportsjournalister". Vi vil gerne lægge op til en debat mellem de implicerede, så vi kan fremlægge en formuleret holdning fra DS til Internet-journalisterne.
Der er flere spørgsmål, der kræver en afklaring.
Hvad med rettighederne på Internet?
Hvor meget og hvor lidt sender Internet-siderne live fra sportsbegivenhederne?
Hvor meget har Internet-journalisterne behov for at komme ud til begivenheder, og i hvilket omfang er det noget, der klares hjemme på Internet-redaktionerne?
Er Internet-medarbejderne at sidestille med den elektroniske nyhedsformidling?
Kan arrangørerne kræve penge for ophavsretten i lighed med hos radio og tv?
Det handler ikke mindst om akkrediteringer til store sportsbegivenheder og pladser på de store arenaer. Hvor skal Internet-folket sidde, sammen med radiofolkene eller sammen med de skrivende?
Det er en ny verden, som vi måske slet ikke kender omfanget af endnu.
Konklusionen: Vi ønsker at få alle synspunkter frem på vores hjemmeside (debatforum) om dette emne.
Hvis du har en mening, er du velkommen til at give den til kende under debatforum.

Rasmus Bech arrangerer fyraftensmøde med landstræner Leif Mikkelsen før herrernes håndbold-EM i Kroatien. Dato følger snarest.

Bo Johansson og Flemming Serritslev er klar til at deltage i et fyraftensmøde - i lighed med for to år siden i Århus - forud for EM-slutrunden i Holland og Belgien. Vi har talt med Serritslev om at arrangere mødet i perioden 10. februar-1. marts, og vi forsøger at finde en dato, når Serritslev vender hjem fra Sydamerika. Bestyrelsen ønsker, at mødet skal holdes i Odense.

Restancer d.d.:
10 medlemmer skylder kontingent for to år og har fået besked på, at de ekskluderes automatisk den 1. januar, hvis de ikke betaler forinden.

45 medlemmer skylder stadig kontingent for sidste år.

Det går fint med indbetalinger af kontingent her og nu, og det går fint med ansøgninger om AIPS-kort.
H.C. Møller har sendt de første 100 ansøgninger om AIPS-kort videre til AIPS-kontoret i Ungarn, og næste sending ryger af sted, når han har de næste 100 klar. Hvis du vil med det første eller det andet tog, haster det.
Har du ikke allerede indsendt dit ansøgningsskema om et AIPS-kort, så er det på tide, hvis du vil have det klar til de første superligakampe i marts - og Divisionsforeningen lægger stor vægt på, at man skal have AIPS-kort for at få adgang til presseboksene i superligaen.

AIPS har kongres i Fortaleza i Brasilien fra 24. til 30. april.
DS repræsenteres af Steen Ankerdal og Tommy Poulsen.

Bestyrelsen besluttede at videreudvikle hjemmesiden med to forbedringer:
1. Det bliver nu muligt at blade fra den ene nyhed til den næste, så man hurtigt kan læse nyhederne i kronologisk rækkefølge.
2. Der laves en søgefunktion, så man kan søge på enkelte ord eller navne i nyhedsarkivet. Det vil gøre det meget lettere at finde nyheder, som man ved, DS har bragt, men som man ikke kan huske datoen på.

Vi vil gerne fortsætte videreudviklingen af hjemmesiden. Senest har vi fået en scanner, så vi nu kan lægge billeder ud på nyhedssiderne og i medlemskartoteket.
Vi har allerede 150 billeder klar. De skal scannes ind og lægges ud på den enkelte medlemsside for de pågældende medlemmer.
Tro det eller ej - billederne pynter.
Kig selv efter.

Vi havde også et tilbud fra vore teknikere Klaus Jensen og Lars Juul på et afstemningsmodul, hvor vi kunne foretage afstemninger blandt vore medlemmer, men bestyrelsen fandt ikke, at der var behov for denne del af forbedringerne i denne omgang.
Vi har endnu ikke haft aktuelle emner, hvor vi har haft behov for hurtige afstemninger.

Næste bestyrelsesmøde blev fastsat til onsdag den 12. januar kl. 11.00 i København.
Blandt emnerne er næste nummer af "Den Gyldne Pen".
Der er deadline den 15. januar.
Desuden tager vi den første drøftelse om Årets Sportsjournalist, der skal hyldes på generalforsamlingen den 17. marts.

Der er også fastsat et bestyrelsesmøde til fredag den 17. marts kl. 12.00 i DGI-byen.

Mødet i februar fastsættes først på næste bestyrelsesmøde, når vi kender de øvrige aktiviteter, først og fremmest Bosse/Serritslev-mødet i Odense.

Til bestyrelsesmødet i dag var der afbud fra de to suppleanter Leif Rasmussen og Flemming Olesen (husk på, at suppleanterne deltager i arbejdet på lige fod med bestyrelsesmedlemmerne).

Deltagere:
Flemming Thor Madsen, Steen Ankerdal, Rasmus Bech, Hanne Højer, Tommy Poulsen, H.C. Møller, Per Kjærbye.

Efter bestyrelsesmødet holdtes en kort julefrokost, hvortil var indbudt de to DS-kontrollører til fodboldlandskampene, Svend Nielsen og Niels Chr. Niels-Christiansen.
Svend Nielsen deltog (i fint humør), Niels-Christiansen var desværre optaget af et vigtigt møde ude i byen.

PS. Kurt Thorsen var også til stede i bygningen denne gang (ligesom sidst), men han blandede sig ikke med de lovlydige sportsjournalister.