Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Ny bog

Lørdag d. 26. maj 2018


Vi håber bogen vil skabe mere opmærksom om cykelsporten – og få flere børn til at dyrke cykelsport.
På forhånd mange tak.
Mange venlige hilsner
Jacob Egevang
Redaktør+45 2236 1813
jacob@cornfieldpress.com
www.cornfieldpress.com

Overgaden Oven Vandet 4
1415 København K.

Pressemeddelelse 26. maj 2018
Bogudgivelse:
Cykelsportens landevejsrøvere spiller hovedrollen i ny børnebog
Kan man skrive en børnebog om professionelle cykelryttere, der ræser ned ad regnvåde bjergsider, piner hinanden i bagende sol og nogle gange snyder mere end godt er? Jakob Staalby gør forsøget med ”Piraten, Kannibalen og de andre landevejsrøvere”, der udkommer 6. juni på forlaget Cornfield Press.
Pantani, Merckx, Coppi, Contador, Riis m.fl. spiller hovedrollerne i den nye bog, der vil indvie børn i skolealderen i landevejscyklingens vilde og dramatiske verden. Med udgangspunkt i cykelsportens største dramaer har cykelentusiasten, Jakob Staalby, der til daglig arbejder som tekstforfatter og kreativ direktør, forfattet ”Piraten, Kannibalen og de andre landevejsrøvere”. Bogen er illustreret af kollegaen, art director Ole Rydal, og har forord af professionel cykelrytter, Matti Breschel.
”Indrømmet, cykelsporten har et noget flosset ry. Ting som doping og dødskørsel ned ad stejle bjerge er ikke ligefrem det, man typisk forbinder med børnebøger. Men sporten har alt det, som en god historie skal byde på: drama, action, store sejre, smukke nederlag, helte og skurke. Med bogen håber jeg på at kunne åbne børnenes øjne for skønheden og kompleksiteten i denne vanvittige og dybt fascinerede sportsgren”, forklarer forfatter Jakob Staalby.

Ni fortællinger og et cykelleksikon
Bogen består af ni medrivende fortællinger samt et cykelleksikon for begyndere. Gennem fortællingerne møder læseren mange af de største cykellegender gennem historien: Fausto Coppi, Eddy Merckx, Eros Poli, Bjarne Riis, Marco Pantani, Alberto Contador, Philippe Gilbert m.fl.
Bogens lille leksikon forklarer fx hvad det vil sige at ligge på hjul, hvad doping er, hvad en enkelstartsrytter er, en puncheur, en kaptajn, en hjælperytter osv.
”Piraten, Kannibalen og de andre landevejsrøvere” udgives på forlaget Cornfield Press, er på 105 sider i storformat (275 x 200 mm), og forhandles i boghandler og cykelforretninger landet over, samt på www.cykelhistorier.dk. Vejledende udsalgspris er 179 kr.

Digitalt anmeldereksemplar
https://service.pubhub.dk/Download.aspx?id=16ba25c9-71f9-4a78-b669-288bf91bfbdf

Rekvirer illustrationer
Rekvirer en eller flere af bogens illustrationer i digitalt format til brug i artikler mv. Skriv venligst til redaktør Jacob Egevang herom på jacob@cornfieldpress.com eller ring på 2236 1813.

Interviews og oplæsning
Forfatter, Jakob Staalby, står naturligvis til rådighed for interviews, ligesom han gerne stiller op til oplæsningsarrangementer for børn. Kontakt Jakob Staalby direkte på jakob.staalby@gmail.com eller
3051 5452.