For få danskere ved nok om medie-begivenhed

Dansk jubel i Parken - hvem kommer og jubler næste år? foto: Fodboldbilleder.dk

 

Om præcis et år (12. juni 2020) starter den måske største sportsbegivenhed nogensinde på dansk jord, når EURO 2020 sparkes i gang med premierekampen i Rom. Dagen efter spilles den første af fire EM-kampe i Parken.

Samtidig med, at det er en mega-stor sportsbegivenhed, er det en mega-stor mediebegivenhed. Vi ved ikke ret meget om akkrediteringer m.m., men denne event er så stor, at vi her på DS-hjemmesiden bringer lidt info om billetsalg, fordi for få danskere har meldt sig – ganske enkelt fordi de ikke kender til UEFAs billet strategi.

Det vil være fatalt, hvis ikke hovedparten af tilskuerne (til Danmarks kampe) i Parken vil være danske. 

Kampen den 13. juni 2020 i Parken er forhåbentlig med dansk deltagelse, og hvis man vil være en del af fodboldfesten, for det bliver en fest, så er det om at slå til nu. Billetterne til slutrunden og ikke mindst til de fire kampe i Parken er ekstremt eftertragtede, og fra nu og én måned frem, kan man sikre sit lod i puljen i forhold til at blive en del af EURO 2020 på hjemmebane.

UEFA har bestemt, at billetterne til EM-kampene sættes til salg i tre faser for at få solgt så mange som muligt til alle kampe. Derfor vil en tredjedel af billetterne blive solgt, før vi kender de hold, der kvalificerer sig til EM-slutrunden. Først til december bliver der sat yderligere cirka 12.000 billetter til salg.

”Billetsalget til EURO 2020 er anderledes, end danske fans er vant til. Det går i gang allerede et år før kampene – og før kvalifikationen er afgjort. Derfor er det vigtigt at få så mange danskere som muligt til at smide deres lod i puljen med det samme, da interessen fra hele fodboldeuropa er enorm. På den måde er der større chance for, at Herrelandsholdet får en stærk opbakning til EM med et rød-hvidt klædt Parken i ryggen,” siger Lene Kryger, managing Director for EURO 2020.

Også i DBU er det vigtigt, at der kommer så mange danske fans til kampene i København som muligt – særligt, hvis Herrelandsholdet kvalificerer sig, understreger kommunikationschef Jakob Høyer:

”Hvis Herrelandsholdet skal have den samme fantastiske opbakning til EURO 2020 som i de seneste to kampe i EM-kvalifikationen, så skal de danske fans slå til nu. Vi har en enestående mulighed for at skabe en ekstraordinær kulisse for Danmark som holdets 12. mand, og det skal vi udnytte! Vi skal have et Telia Parken fyldt med Dannebroge og vidunderlig stemning,” siger han.

Der spilles altså fire kampe i Parken, tre puljekampe og en !/8 dels finale. Danmark er sikret to kampe på hjemmebane, hvis kvalifikationen kommer i hus.

Du ansøger om billet til fodboldfesten i Danmark lige her.

Fakta om EURO 2020-billetsalget til kampene i Telia Parken:

  • Fase 1: Ansøgningsperiode den 12. juni til 12. juli 2019 for alle fans – danske som udenlandske – til cirka en tredjedel af billetterne.
  • Fase 2: I december (efter EM-kvalifikationen) sættes cirka 5.000 billetter til salg til danske fans i et prioriteret salg, HVIS Danmark har kvalificeret sig. Dette salg opdeles i to puljer, hvor de fans, der har optjent flest loyalitetspoint, har større chance for at få billetter. Læs mere her.
  • Fase 3: I marts (efter Nations League) sættes de resterende billetter til salg. Her er der åben kamp om billetterne.
  • Som dansk fan er der en lille risiko for at få billet til den puljekamp, som Danmark ikke er en del af.

Ovenstående er en DS-omskrevet del af pressemeddelelsen fra DBU Kommunikation.