Svenskerne siger ja til mere “girl-power”

 

Vore kollegaer på den anden side af sundet, Svenska Sportjournalistförbundet, har skiftet formand – eller rettere forkvinde.

Og derovre er de åbenbart så glade for svensk girl-power, at de har valgt at fortsætte med en kvindelig frontfigur.

Petra Thorén fra Aftonbladet er nu det, svenskerne kalder “Ordförande”. Hun efterfølger Lisa Edwinsson fra Dagens Nyheter, som har siddet på posten de seneste tre år.

Petra Thorén, som er Göteborg-baseret, er et velkendt ansigt i svensk sportsjournalistik. Hun har arbejdet på Aftonbladet siden 1994, og har også tidligere været i bestyrelsen for de svenske sportsjournalister, men valgte at trække sig i 2012.

Nu har Lisa Edwinsson stået i spidsen for en omfattende struktur-ændring i det svenske forbund, idet man hidtil har haft lokale klubber spredt rundt om i landet. Det har man samlet til en stor forening, som vi har det herhjemme.

Men det arbejde har taget så hårdt på ressourcerne, så Lisa Edwinsson altså nu har bedt sig fritaget fra syv års bestyrelsesarbejde – og heraf altså de seneste tre som formand.

“Jeg er stolt over, at vi har lykkedes med at gøre SSF til en organisation i tiden. De seneste år er vi for alvor blevet den modpart, som er nødvendig over for idrættens aktører, klubber og forbund. 

Vi er også lykkedes med at skaffe nye, yngre medlemmer, ikke mindst via interessante seminarer og et intensivt arbejde omkring arbejdsforhold og sikkerhed. Men nu er det tid for nye navne, med ny energi og nye ideer, at tage over”, sagde Lisa Edwinsson blandt andet i sin afskedstale.

Der var i øvrigt stor udskiftning i ledelsen på det svenske årsmøde, idet begge vice-ordförande, Jenny Modin og Ulf Niklasson, kasserer Lars Folkesson, og de to menige medlemmer Nicolinn Törnmalm og Erik Karlsson valgte at træde tilbage.. Men alle poster blev besat, så vore svenske kollegaer er igen funktionsdygtige på hele paletten.

Flemming Olesen