To sportsjournalister der ikke er her mere

Kurt Stendal (Foto: Anders Kamper)

To medlemmer af Danske Sportsjournalister, Kurt Stendal og Bent Hermansen, er her ikke mere. De to døde med få dages mellemrum i august.

 

Kurt Stendal blev 68 år. En lun fætter, hyggelig at være sammen med, og samtidig en respekteret og meget vidende journalistkollega.

Han var særlig kendt i fodboldens verden som en lille hurtig teknisk god offensiv midtbanespiller med næse for at skabe målchancerne. Det nød især ’Baronen’ alias Hans Aabech godt af, da Hvidovre blev dansk mester i 1973.

Kurt Stendal, der blev noteret for en landskamp, var ungdomsspiller i Hvidovre, men var næppe trådt ind i de voksnes rækker, inden han blev professionel i østrigske Sturm Graz, hvor han var i flere omgange – skiftende med ophold i barndomsklubben i Danmark, som eksempelvis i 1973.

Han var så populær og respekteret i Sturm Graz, at han som den første aktive spiller i klubben blev æresmedlem.

Efter endt karriere gik han træner- og journalistvejen og i kraft af sit vindende væsen opbyggede han en kontakt til fodboldmiljøet, som gjorde, at han ofte var første mand med en nyhed.

Som sportsjournalist arbejdede han undervejs på Hvidovre Avis, Det Fri Aktuelt og Berlingske Tidende, og han afsluttede sit arbejdsliv hos sidstnævnte som en ansvarlig og velskrivende skribent af navnestoffet.

Som pensionist var Kurt Stendal en skattet gæst og deltager ved generalforsamlingerne i Danske Sportsjournalister, ligesom han trofast deltog i veteranfrokosterne på Restaurant Fridas. Han var også med i år.  

Kurt Stendal sov stille ind 21. august.

(Karl Aage Dalgaard)

Bent Hermansen blev 84 år. Kendt som en “stille, anerkendt og dygtig journalist – og først og fremmest omhyggelig” som Peter Brüchmann skrev i 2016, da Ekstra Bladet fejrede Superligaens 25 års jubilæum.

Det var Bent Hermansen, der som den første journalist, der havde fat i den største nyhed på sportens område i 1990 – da TV 2 købte rettighederne til den hjemlige liga for næsen af Danmarks Radio.

Hermansen, der skrev i Jyllands Posten under signaturen “tek”, fordi han i sin tid som aktiv fodboldspiller fik netop kælenavnet “tek” på grund af sine evner med bolden, sov stille ind den 18. august på plejecenter Dagmargården i Skanderborg efter tids sygdom (Alzheimer).

En respekteret journalist på JP gennem 38 år og medlem af Danske Sportsjournalister.