Bogomtale: Danske gladiatorer i Serie A

Danske fodboldspillere har igen gjort deres indtog i den italienske Serie A. Og det skal fortælles. Det gør Niels-Jørgen Larsen i sin bog “Danske gladiatorer i Serie A”. Den handler om alle danskere i støvlelandet gennem tiderne. Og forfatteren selv skriver:

“Hele ni danske fodboldspillerne optræder i den bedste række i Italien i den sæson. Det er det højeste antal danskere i 65 år, siden sæsonen 1954-55, og blandt de nytilkomne til Serie A er landsholdsspillerne Simon Kjær og Lasse Schöne og U21-landsholdsangriberen Andreas Skov Olsen.

 I den anledning er bogen fra 2015 om danskerne i italiensk fodbold gennem tiderne ”Danske Gladiatorer i Serie A” udkommet i et nyt oplag med et tillæg på 28 sider om årene 2015-19.

Jeg har overtaget rettighederne fra det tidligere forlag og genudgiver nu bogen med et aktuelt indstik, der opdaterer den glædelige udvikling med flere danskere i Serie A.

”Danske Gladiatorer i Serie A” fortæller historien om danske præstationer i italiensk fodbold fra årene hvor danskere med John Hansen i spidsen dominerede ligaen i starten af 1950’erne. Om Harald Nielsens store år i Bologna med det dramatiske mesterskab i 1964 – med ”Guld-Haralds” egne ord i det sidste store interview han gav før sin død. Og om 1980’erne med Elkjær, Laudrup og Berggreen videre til perioden, hvor Martin Jørgensen tog rekorden som danskeren med flest kampe i Serie A gennem tiderne”.

Det bugner med sportsbøger i 2019 og selvfølgelig flest udgivelser jo tættere vi kommer på julen. Her på sitet vil vi præsentere en del fra stakken – alt hvad vi får fingre i. Det bliver i tilfældig rækkefølge uanset idrætsgren, emne, pris, anmeldelser. Det sidste kommer ikke på DS-siden – det lader vi de professionelle anmeldere om. Her bliver bøgerne præsenteret, omtalt og det vil være som en slags info for vores medlemmer. For der er i dette kalenderår kommet flere sportsbøger end tidligere. God fornøjelse.