Bogomtale: “Spillets forvandling” og hvorfor støvler ikke længere er sorte

“Spillets forvandling” er historien om tre årtier, der ændrede fodbolden for altid. Om idéernes kamp og om nøglepersoner som Van Gaal, Mourinho, Guardiola, Wenger, Xavi, Messi, Ronaldo, Bosman, Murdoch og Abramovitj, om Premier Leagues og Champions Leagues fødsel og sejrsgang. Og om hvorfor fodboldstøvler ikke længere er sorte. – Sådan står der på bagsiden af denne interessante og fagstærke bog af Asker Hedegaard Boye, journalist på Weekendavisen blandt meget andet.

Og videre citerer jeg fra omslaget:

“For 30 år siden var Europas herrefodbold martret af vold og tragedie. Fodbolden var blevet synonym med grove tacklinger og tilskueruroligheder, der kulminerede med stadiontragedierne på Heysel mig Hillsborough. Det stod så slemt til, at Margaret Thatchers britiske regering overvejede at indstille den professionelle fodbold. Det skete ikke, i stedet voksede en nul sport ud af ruinerne. Klubfodbolden blev rigere, dyrere, smukkere, renere, mere højlydt og global, men også mere ulige og forudsigelig”.

Gyldendal

Det bugner med sportsbøger i 2019 og selvfølgelig flest udgivelser jo tættere vi kommer på julen. Her på sitet vil vi præsentere en del fra stakken – alt hvad vi får fingre i. Det bliver i tilfældig rækkefølge uanset idrætsgren, emne, pris, anmeldelser. Det sidste kommer ikke på DS-siden – det lader vi de professionelle anmeldere om. Her bliver bøgerne præsenteret, omtalt og det vil være som en slags info for vores medlemmer. For der er i dette kalenderår kommet flere sportsbøger end tidligere. God fornøjelse.