“Jeg ved hvad Niels tænker, uden at han har sagt noget…”

Fyens Stiftstidendes sportsredaktør Leif Rasmussen (tv) og hans kollega Niels Abildtrup. Foto: Kim Rune Jessen

“Fyens” har fået ny sportsredaktør. Altså Fyens Stifttidende. Leif Rasmussen har afløst Niels Abildtrup. Det er der kommet denne lille historie ud af på fyens.dk – den er sakset direkte og med venlig hilsen.

Ny chef for Sport Fyn: Redaktør-skifte på sportsredaktionen

Sportsredaktionen har fået ny leder pr. 1. januar.

Og så er “ny” alligevel så meget sagt. Den nye chef for Sport Fyn er således Leif Rasmussen – mangeårig souschef – der erstatter lederen gennem 25 år, Niels Abildtrup. Abildtrup, der har et ønske om at koncentrere sig mere om at skrive – fortsætter som skrivende journalist.

– Det er en drøm, der går i opfyldelse. Som ung hjemme i Assens var jeg redaktør for mine egne sportsaviser. Nu bliver jeg redaktør for sporten på Fyn. Jeg kan ikke forestille mig et bedre job, siger 61-årige Leif Rasmussen.

Og vi kan berolige dem, der bliver nervøse for, at Leif Rasmussens skarpe pen om blandt andet OB og fodboldlandsholdet nu forsvinder ud af spalterne: Nej, det gør den ikke – trods de nye administrative opgaver, en chefstilling også fører med sig.

– Det er min intention fortsat at være meget synlig i avisen og på vore andre platforme, fastslår Leif Rasmussen således

Tæt parløb

63-årige Niels Abildtrup har gennem længere tid overvejet muligheden for at overlade roret til Leif Rasmussen for i endnu højere grad at hellige sig sin stærke pen til glæde for det sportsglade Fyn.

– Jeg har været chef på sporten i 25 år, og 25 er et flot, rundt tal, så jeg synes, det er et godt tidspunkt at foretage et skifte på. Der er ikke tale om, at jeg er på vej på nedtrapning. Slet ikke. Jeg vil gerne have mere tid og overskud til at skrive. Det er min store drivkraft. Så på en måde er det en optrapning for mig, lyder det fra Niels Abildtrup.

Abildtrup og Rasmussen – i øvrigt også titlen på sportens faste podcast om OB – har kørt et tæt parløb i mange år. Det var da også Niels Abildtrup – tidligere Ekstra Bladet – der i marts 1996 headhuntede Leif Rasmussen til Fyens Stiftstidende fra netop Ekstra Bladet i Odense.

Ud i krogene af den fynske sport

Niels Abildtrup ser med glæde tilbage på 25 år, hvor han har kunnet lægge linjen for – og præge – dækningen af den fynske sport.

– Og så har det været nogle fantastiske samarbejdsår med min kollega og ven Leif Rasmussen. Derfor er det også vigtigt for mig, at jeg med skiftet er med til at sikre kontinuiteten, siger Niels Abildtrup.

Abildtrup havde i 1994 erstattet Stiftstidendes legendariske sportsredaktør, Poul Ib Pedersen, og nu bliver det altså Leif Rasmussen, der skal føre den markante arv videre.

– Det er en tung arv, jeg skal løfte efter både Poul Ib og Abildtrup. Både Niels og mig er jo skåret over samme læst – Poul Ib. Jeg er en af de få, der ved, hvad Niels tænker, uden han har sagt noget, konstaterer Leif Rasmussen.

– Hvorfor sagde du ja til jobbet?

– Det er en stor udfordring, og jeg er stadig ydmyg og stolt over at få muligheden efter så mange år i branchen.

– Hvordan vil læserne mærke, at du bliver chef?

– Jeg går også meget ind for kontinuitet. Der bliver ikke revolutioner i første omgang. Men det er nye tider blandt andet med mange forskellige platforme – også digitale. Vi har på redaktionen talt om, at vi i nogle situationer ikke vil være så præget af referater af blandt andet kampe, men at vi vil beskrive den fynske sport på andre måder – blandt andet komme ud i krogene af den fynske sport og berette, hvad der sker i klubberne og foreningerne.