Harvy Hansen er død

Den 20. januar blev Harvy Hansen 72 år. På hans facebook-side strømmede det ind med lykønskninger fra nær og fjern. Harvy sagde tak med ordene: ” Tak for alle smukke hilsner på min fødselsdag. Varmer godt på mine første dage på hospice.” Blot et par uger senere stoppede Harvys hjerte med at slå. Efter tapper kamp imod canceren.

Harvy var til det sidste omgivet af sine kære på Søholm Hospice ved Brabrand Sø. Harvys livsledsagerske gennem 40 år, Gitte, og sønnerne Ian og Kim vågede ved Harvys seng i de tre uger på Søholm. En hård omgang for dem alle, men på den anden side også en værdig afsked med et smukt og aktivt liv. Harvy sagde farvel til livet på sin elskede Gittes fødselsdag lørdag den 8. februar.

Harvy – og næsten alle var på fornavn med ham – var et respekteret medlem af Danske Sportsjournalister. Han var en flittig deltager i DS generalforsamlinger, faglige møder og fester. Harvy kunne skrive om det hele, men foretrak cykling, ishockey, vintersport i øvrigt, tennis og Boldklubben Frem. Sportsinteressen delte han med sønnerne Ian og Kim. Og der blev da også set meget sport i hjemmet i først Hvidovre, senere i Lystrup og sidst i Trøjborg.

Harvy trådte sine journalistiske barnesko i hjembyen Horsens, hvor han som 20-årig kom på Aktuelt. Siden var det Vordingborg Dagblad, Ritzaus Bureau (i to omgange med en lille fem måneders flirt med Ekstra Bladet), Berlingske Tidende, pressemedarbejder for flere idrætsforbund og til sidst syv gode år hos Randers Kommune, hvor Harvy skrev om elite og talenter i sportens verden.

Harvy var oprindelig ansat på kriminalredaktionen hos Ritzaus Bureau i Mikkel Bryggers Gade. Men efter en periode som leder af bureauets kriminalredaktion med mange timer i både Østre Landsret og Højesteret sprang Harvy ud som sportsjournalist i 1988. Han blev blot to år senere hentet til Berlingske Tidende, hvor han nåede at være i 17 år. De sidste mange år var han ”Tantens Jyllandsmand” med fast sæde på ”Lystrup-redaktionen”, som han kaldte sit arbejdsværelse. Men for det meste var hans naturligvis ude på landevejene.

Musikken havde en stor plads i Harvys verden. Fra 1963 var han forsanger og rytmeguitarist i Horsens-bandet ”The Rockets”. Så sent som i august optrådte The Rockets i ”Grand Old Rock” – musikfestival i Esbjerg.

Harvy var vellidt kollega, som vil blive savnet af alle, der havde den store ære at lære ham at kende.

Harvy bisættes mandag den 17. februar fra Nordre Kapel, Kirkegårdsvej 26, 8000 Aarhus C

Jan Løfberg