Sådan kan du være med til at pege på årets bedste – blandt vores egne

Vu snakker jubel - den 21. marts, når de bedste sjkal hædres og hyldes. Foto: Per Kjærbye

Hæder, masser af hæder, igen i år. Der skal indstilles, vælges og hyldes. Men hvordan er det nu proceduren er? Hvad kan du gøre for at få indflydelse inden den store Award-dag? Her er en slags info fra bestyrelsen:

Kære kolleger,

 

Det er endelig tid til årets højdepunkt i vores forening: Generalforsamling, gallaaften og prisfest. Derfor: Sæt kryds i kalenderen 21. marts – og bemærk, at det er en lørdag dette år.

 

Det finder som de seneste år sted på KB’s anlæg i Pejsesalen, Peter Bangs Vej 147, 2000 Frederiksberg.

 

Generalforsamlingen starter 16.30, og derefter – forventeligt cirka 18.30 begynder gallaaftenen. Se mere om dagsorden her: https://danskesportsjournalister.dk/2020/01/05/saa-er-der-generalforsamling-indkaldelse/

For at deltage i festlighederne senere på aftenen kræves der bindende tilmelding til Mads Wehlast på mail: mgw@eb.dk senest mandag den 16. marts 2020.

 

Nå, men ingen fest uden priser. I er allerede blevet opfordret til at indsende nomineringer til Årets Sportsjournalist – det skal ske inden 31. januar til Flemming Olesen på flolesen@hotmail.dk – men nu kommer så næste skridt: De fem andre priser.

 

For at indstille kandidater til dem skal I sende en mail med begrundelsen til dspriser@gmail.com, og det skal ske inden fredag den 14. februar. Derefter vil en uvildig komité på fem personer finder vinderne i de fem kategorier, som er:

 

ÅRETS FORTÆLLER

Indstiller: Medlemmer af foreningen

Modtagere: Medlemmer af foreningen

Prisen: Gives til et medlem, der i det forløbne år har formidlet sportsstoffet på en inspirerende, levende og overskudsagtig måde – enten som kommentator, ekspert, vært eller journalist. Det vil sige prisen kan vindes af formidlere både i de såkaldte elektroniske medier eller medlemmer, der formidler på skrift. Der skal medsendes begrundelse for indstillingen.

Der vælges tre kandidater til prisen af en uafhængig komite – ligesom komiteen vælger den endelige modtager af prisen.

 

ÅRETS SPORTSFOTO

Indstiller: Medlemmer af foreningen (man må gerne indstille sig selv)

Modtagere: Medlemmer af foreningen

Prisen: Gives til en fotograf enten still eller tv, der har leveret enten årets still-foto eller årets bedste fotografering af nyhedsindslag eller reportage. Der skal indsendes et fotografi eller et indslag, der indfanger sportens sjæl og udtryk. Der kan godt indstilles flere fotografier/indslag af samme fotograf.

Der vælges tre kandidater til prisen af en uafhængig komite – ligesom komiteen vælger den endelige vinder af prisen.

 

ÅRETS STEEN ANKERDAL-PRIS

Indstiller: Medlemmer af foreningen

Modtagere: Medlemmer af foreningen

Prisen: Gives til en journalist/fotograf/kommentator/ekspert/vært under 30 år, der i det forløbne år har vist sig som et stort talent indenfor sit område. Prisen skal være med til at sætte fokus på de unge talenter i sportsjournalistikken og animere dem og ikke mindst anerkende dem tidligt i deres karriere. Der skal medsendes begrundelse for indstillingen.

Der vælges tre kandidater til prisen af en uafhængig komite – ligesom komiteen vælger den endelige modtager af prisen.

 

ÅRETS DIGITALE HIT

Indstiller: Medlemmer af foreningen

Modtagere: En given redaktion eller idemand (behøver ikke være medlem af foreningen)

Prisen: Gives til nye tiltag på den digitale sportsdækning, der løfter og nytænker måden at dække sporten på. Det kan både være tiltag på internettet – men også på de sociale medier. Ved indstillingen skal der medsendes links og begrundelse for at tiltaget skal komme i betragtning til prisen.

Der vælges tre kandidater til prisen af en uafhængig komite – ligesom komiteen vælger den endelige modtager af prisen.

 

ÅRETS SPORTSBOG:

Indstiller: Forlag eller forfattere, der vil have deres bøger til at komme i betragtning, samt medlemmer af foreningen

Modtagere: Bogens forfatter (kan vindes af ikke-medlemmer)

Prisen: Gives til den bog med sport som emne – hvad enten det er biografi, fagbog eller skønlitteratur – der har vist sig som den største læseoplevelse. Uanset om det er på grund af underholdningsværdi, afdækning, faglighed eller perspektivering. Bogen skal være udgivet mellem den 1.1. og 31.12. året før prisen uddeles. Med indstillingen skal der også indsendes fem bøger, så alle i komiteen kan læse sig igennem indstillingerne. Bogen kan eventuelt sendes på pdf-fil. Bogens forfatter skal være dansker.

Der vælges tre kandidater til prisen af en uafhængig komite – ligesom komiteen vælger den endelige modtager af prisen.

 

På vegne af bestyrelsen,

Jeppe